ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση με υχτερινή υπερπτήση στην Κίναρο
Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση με υχτερινή υπερπτήση στην Κίναρο
21 Οκτ
0
Σχόλια

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση με υχτερινή υπερπτήση στην Κίναρο

Συνεχείς ήταν οι προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας το τελευταίο 24ωρο, με την επιθετική ρητορική αλλά και τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις να κλιμακώνονται από πλευράς Άγκυρας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, οι Τούρκοι προχώρησαν σε σειρά υπερπτήσεων δείχνοντας πως είναι αποφασισμένοι να τεντώσουν το σκοινί στα άκρα, επιζητώντας το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/10) πάνω την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Είχε προηγηθεί ανάλογη υπερπτήση στις 22:06 το βράδυ της Πέμπτης (20/10), πάνω από την Κανδελιούσα ενώ ακολούθησε άλλη μία στις 23:29 πάνω από το νησάκι των Καλογέρων.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά UAVs αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια τακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Άλλωστε, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και αποφασισμένες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση ή και επιθετική ενέργεια των Τούρκων, όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας εκδηλωθεί.

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.