ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ – Θα έρθουμε ένα βράδυ αν δεν δεχτείτε τους όρους μας
Τουρκία: Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ – Θα έρθουμε ένα βράδυ αν δεν δεχτείτε τους όρους μας
18 Οκτ
0
Σχόλια

Τουρκία: Ξέφυγε ο Ομέρ Τσελίκ – Θα έρθουμε ένα βράδυ αν δεν δεχτείτε τους όρους μας

Ακόμη ένα… όριο ξεπερνά η Τουρκία, με τον Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παίρνει τη σκυτάλη των απειλών αλλά και των προσβολών σε βάρος του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Για άλλη μια φορά, αξιωματούχος της Τουρκίας μίλησε για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Ο Ομέρ Τσελίκ βέβαια το… τερμάτισε και ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Ελλάδα με τη γνωστή φράση «θα έρθουμε ένα βράδυ», αν η Αθήνα δεν δεχτεί τους όρους της Άγκυρας! «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία», είπε.

Και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέλυσε τους… όρους που βάζει η Τουρκία στην Ελλάδα για να μην κάνει εισβολή! Σημειώνεται, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, πως είναι η 8η ή 9η φορά που από πλευράς Τουρκία εκτοξεύεται η απειλή «θα έρθουμε ένα βράδυ».

«Εάν σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά αεροσκάφη και αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και μείνουν μακριά από την παράνομη προσέγγισή τους να κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα έχει ήδη εκτονωθεί. Αλλά αν έχετε μια επιθετική στάση απέναντί μας, εάν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα, τότε το λογισμικό αλλάζει. Το θα ενεργοποιηθεί το λογισμικό “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”», είπε ο Ομέρ Τσελίκ σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας (17.10.2022).

Και βέβαια ο Ομέρ Τσελίκ δεν σταμάτησε στις απειλές σε βάρος της Ελλάδας. Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση, με υποτιμητικές φράσεις, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

«Ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών», είπε ο εκπρόσωπος του AKP, εμπλέκοντας στα όσα είπε και την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων»!

Και ούτε λίγο ούτε πολύ «απαγόρευσε» στους Έλληνες πολιτικούς να πηγαίνουν στα ελληνικά νησιά και να κάνουν…. μπάρμπεκιου.

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση  των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών είναι αντίθετος με τις συνθήκες. Εδώ, η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.

Κάποιοι πηγαίνουν, κάνουν μπάρμπεκιου σε εκείνα τα νησιά. Κάνοντας κάτι άλλο, κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας. Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι “έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών”. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να “ιδιωτικοποιήσει” την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών», κατέληξε ο Τσελίκ.

Πηγή : newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.