ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο «αντίο» στον Έλληνα Ολυμπιονίκη
Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο «αντίο» στον Έλληνα Ολυμπιονίκη
15 Οκτ
0
Σχόλια

Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο «αντίο» στον Έλληνα Ολυμπιονίκη

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2022, η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμη Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης για να αποχαιρετήσει τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η τελετή ξεκίνησε στις 15:00, όταν η σορός εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και στις 16:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία. Το φέρετρο μπήκε στην εκκλησία υπό τους ήχους της μπάντας του πυροσβεστικού σώματος (συνάδελφοι του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σχημάτισαν και τιμητικό άγημα).

«Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό», φώναξε ο πατέρας του σε μία συνταρακτική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Συντετριμμένες έφθασαν στην εκκλησία και σύζυγος του δύο φορές «αργυρού» Ολυμπιονίκη, Δώρα Τσαμπάζη, και η αδερφή του, που σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έλεγε «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου».

Το φέρετρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, αλλά και τα δύο αργυρά μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνο, τα οποία ο ίδιος έχει ζητήσει στη συνέχεια να τεθούν σε δημοπρασία για τη στήριξη παιδιών.

Το παρών στην κηδεία έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιελίδης και πολλοί ακόμη.

Στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου κατέθεσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ΠΑΕ Άρης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Ελλάδος, ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και το ΔΣ TAE KBON NTO Βορείου Ελλάδος, ενώ στην τελετή παρευρίσκεται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και οι φίλοι του από τον χώρο του αθλητισμού, όπως η Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, ο Αλέξανδρος Ταμπάκος, αλλά και ο Μιχάλης Μουρούτσος. Από τη μεριά της, η Κλέλια Πανταζή διάβασε επικήδειο, όπως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Επικήδειους εκφώνησαν, επίσης, ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος και ο πύραρχος Σάββας Τσολάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εκφώνηση του επικήδειου επισήμανε ότι «ο κόσμος πίστευε ότι το πιο δυνατό όπλο του Αλέξανδρου ήταν τα πόδια του, όμως το πιο δυνατό όπλο του ήταν η καρδιά του και η πίστη του στα ιδανικά και τις αξίες του, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στον συναθλητή και στον συμπολίτη».

Η τελετή ολοκληρώθηκε περίπου στις 17:30, με τον Μιχάλη Μουρούτσο να βγαίνει από την εκκλησία και να κρατάει στα χέρια του τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Λίγο πριν, η Κλέλια Πανταζή είχε αναφέρει: «Εύχομαι τα μετάλλια αυτά που δωρίζεις να πιάσουν τόπο και εάν τα πάρει κάποιος μεγαλόκαρδος, να τα χαρίσει πίσω στα παιδιά σου».

Τραγική φιγούρα, η σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία βρέθηκε πίσω από το φέρετρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, κρατώντας το κατά τη μεταφορά του προς την τελευταία του κατοικία. Ο ενταφιασμός του Ολυμπιονίκη τελέστηκε στα κοιμητήρια του Φιλύρου.

 

 

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.