ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Nordic Monitor: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα- Ο Ερντογάν στέλνει κομάντος της ΜΙΤ
Nordic Monitor: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα- Ο Ερντογάν στέλνει κομάντος της ΜΙΤ
10 Οκτ
0
Σχόλια

Nordic Monitor: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα- Ο Ερντογάν στέλνει κομάντος της ΜΙΤ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει επανειλημμένα με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, αποκαλύπτεται σε άρθρο της Nordic Monitor.

«Η μονάδα MIT είναι ένα νέο εργαλείο στο “οπλοστάσιο” της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας», αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει:

«Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από δολιοφθορά σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ενδοχώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης ψευδούς σημαίας για να δικαιολογήσει την τουρκική απάντηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει», σημειώνεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται σε αυτήν την ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή κοντά στις εκλογές του 2023, προκειμένου να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό γύρω από τον Ερντογάν και τους εθνικιστές συμμάχους του και να του δώσει την εκλογική νίκη που θα τον διατηρήσει στην εξουσία.

Σημειώνεται πως το άρθρο υπογράφει ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρντ.

 

Πηγή : cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.