ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τσαβούσογλου: Άρση του εμπάργκο στην Κύπρο οι ΗΠΑ; Πρόσθετα στρατεύματα εμείς
Τσαβούσογλου: Άρση του εμπάργκο στην Κύπρο οι ΗΠΑ; Πρόσθετα στρατεύματα εμείς
(Φωτ.: in.gr)
30 Σεπ
0
Σχόλια

Τσαβούσογλου: Άρση του εμπάργκο στην Κύπρο οι ΗΠΑ; Πρόσθετα στρατεύματα εμείς

«Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις στην Κύπρο ώστε να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε τις ανάγκες τους σε όπλα» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προαναγγέλοντας ενίσχυση των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, σε απάντηση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι και σε αυτό το θέμα. Οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα; Τι θα κάνουμε εμείς; Θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και θα καλύψουμε ό,τι χρειάζονται ως όπλα. Θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων» ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην «στρατιωτικοποίηση» των νησιών: «Όσο η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των νησιών που ήταν άοπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα λάβουμε και εμείς τα απαραίτητα μέτρα. Οι ΗΠΑ διέκοψαν την πολιτική ουδετερότητας και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολούθησε μια πολιτική ισορροπίας. Θα διασφαλίσουμε τη δική μας ασφάλεια τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

 

 

Πηγή : newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.