ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 96 παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά
96 παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά
(Φωτ.: protothema.gr)
27 Σεπ
0
Σχόλια

96 παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Άγγιξαν τις 100 οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τους Τούρκους στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας συνολικά 20 αεροσκάφη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, συνολικά 96 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 20 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, δεκαπέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV και δύο CN-235.

Εκ των 96 παραβιάσεων, οι 2 ήταν οι υπερπτήσεις από τα τουρκικά UAVs.

Τέσσερα από τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

 

Πηγή : protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.