ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βορίδης: Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το ότι δεν υπάρχει πια Οθωμανική Αυτοκρατορία
Βορίδης: Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το ότι δεν υπάρχει πια Οθωμανική Αυτοκρατορία
(Φωτο: Twitter: Makis Voridis)
26 Σεπ
0
Σχόλια

Βορίδης: Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το ότι δεν υπάρχει πια Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821ήταν ένα από τα ορόσημα της Ελληνικής Επανάστασης. Η επέτειός της, που τόσο ενόχλησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – σε σημείο που για να κάνει προπαγάνδα περί σφαγής κατάφερε να αναρτήσει λάθος πίνακα – γιορτάστηκε και φέτος στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος με μήνυμά του στο Twitter έστειλε σαφή απάντηση στην Άγκυρα για τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων ημερών. Ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για μια Τουρκία που δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν υπάρχει πια η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι εδώ για να της το θυμίζει.

«Τιμήσαμε την ιστορική επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς που θεμελίωσε την επιτυχή έκβαση της Επαναστάσεως του 1821. Η Τουρκία δεν έχει συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον Οθωμανική αυτοκρατορία. Η Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός είναι εδώ να της το υπενθυμίζουν», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.