ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Ρεκόρ με 88 παραβιάσεις και υπερπτήσεις
Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Ρεκόρ με 88 παραβιάσεις και υπερπτήσεις
20 Σεπ
0
Σχόλια

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Ρεκόρ με 88 παραβιάσεις και υπερπτήσεις

Την επιθετική ρητορική συνοδεύει με προσκλήσεις επί του πεδίου η Τουρκία. Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, τουρκικά drone μαζί με μαχητικά F-16 και ελικόπτερα προχώρησαν σε 88 παραβιάσεις του FIR Αθηνών, προχωρώντας και σε 6 υπερπτήσεις πάνω από το νησί της Κινάρου.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 11 αεροσκάφη (4 UAV, 2 ATR-72, 1 ελικόπτερο και 4 μαχητικά F-16), μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο 88 φορές, αναγκάζοντας την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να αντιδράσει άμεσα και να στοχοποιήσει τους εισβολείς.

Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά drone είναι εύκολος στόχος για κάθε επίγειο και εναέριο οπλικό σύστημα της χώρας μας, μιας και η ταχύτητά τους είναι πολύ μικρή, η ελληνική πλευρά προβληματίζεται και ανησυχεί για τις νέες πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος και αναζητά λύσεις που θα αποτρέπουν άμεσα και αποτελεσματικά την είσοδο των τουρκικών UAV’s.

Αν και τα τουρκικά drones δεν είναι οπλισμένα πτητικά μέσα, σε αντίθεση με τα τουρκικά μαχητικά τα οποία μπαίνουν οπλισμένα και απαιτούνται επικίνδυνες αναχαιτίσεις και αερομαχίες, ωστόσο η Αθήνα δεν πρόκειται να επιτρέψει στα τουρκικά μη επανδρωμένα να εισβάλλουν ανενόχλητα στο Αιγαίο.

 

Πηγή:cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.