ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκική αντιπολίτευση σε Ερντογάν: «Μην απειλείς την Ελλάδα, αν τολμάς κάνε πράξεις»
Τουρκική αντιπολίτευση σε Ερντογάν: «Μην απειλείς την Ελλάδα, αν τολμάς κάνε πράξεις»
14 Σεπ
0
Σχόλια

Τουρκική αντιπολίτευση σε Ερντογάν: «Μην απειλείς την Ελλάδα, αν τολμάς κάνε πράξεις»

Να σταματήσει τα λόγια και να κάνει πράξεις καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η αντιπολίτευση της χώρας του, που επιχειρεί να κινηθεί σε ακόμα πιο επιθετικούς τόνους από τον πρόεδρο της Τουρκίας, εντείνοντας τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας.

Μετά τη Μεράλ Ακσενέρ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικεφαλής του CHP, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, προκάλεσε ξανά τον Ερντογάν αν τολμά να πάει να πάρει τα νησιά.

Οι υψηλοί τόνοι εναντίον της Ελλάδας που υιοθετούνται και από την αντιπολίτευση, καθιστούν μία «αναδίπλωση» Ερντογάν, ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη, αφού το πλαίσιο που ο ίδιος δημιούργησε είναι ασφυκτικό.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

Συνέδεσε, δε, τις απειλές Ερντογάν με την αλλαγή ατζέντας λόγω της οικονομίας. Όπως ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου «Τώρα η οικονομία είναι στην ατζέντα, το έθνος είναι σε άθλια κατάσταση, και κάθεται εκεί και λέει «Θα έρθω, θα έρθω ένα βράδυ, θα έρθω αύριο το πρωί», να σου στείλουν πρόσκληση; Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ, δεν κάνουμε δουλειά με το μπράβο, δεν είναι τρόπος να διοικήσεις κράτος έτσι».

Σεντόπ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση

Στο χορό των προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας και ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ. Ο Σεντόπ ακολουθώντας τη γραμμή Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι, «Η ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας που έχουν κλιμακώσει την ένταση στη θάλασσα των νήσων (σσ εννοώντας το Αιγαίο)  και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας».

Όπως υποστήριξε «Η επιθυμία της Ελλάδας να μετατρέψει τη Θάλασσα των Νήσων σε ελληνική λίμνη είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε».

 

Πηγή:tovima.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.