ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μητσοτάκης: «Αυτούς που λένε ότι θα έρθουν βράδυ τους περιμένουμε στο φως της μέρας»
Μητσοτάκης: «Αυτούς που λένε ότι θα έρθουν βράδυ τους περιμένουμε στο φως της μέρας»
13 Σεπ
0
Σχόλια

Μητσοτάκης: «Αυτούς που λένε ότι θα έρθουν βράδυ τους περιμένουμε στο φως της μέρας»

Με σαφή μηνύματα προς την Τουρκία και τον πρόεδρο της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, ξεκίνησε η συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ελιζέ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις απειλές του Τούρκου προέδρου, υπογράμμισε, χωρίς περιστροφές, ότι η Ελλάδα ξέρει καλά από απειλές στην γειτονιά της και ότι αυτούς που λένε ότι «θα έρθουν βράδυ» τους περιμένουμε στο φως της μέρας.

Εξίσου σαφή, ήταν και τα μηνύματα του Γάλλου προέδρου στην Τουρκία. «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με την Γαλλία θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών:

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε  την ικανοποίησή του για την συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, απαράδεκτες τις δηλώσεις και τις προκλήσεις κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά».

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη της χώρας του προς την Ελλάδα για την βοήθεια που προσέφερε στην αντιμετώπιση των πρωτοφανών πυρκαγιών που έπληξαν φέτος την Γαλλία.

«Τους περιμένουμε με το φως της ημέρας»

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Η πατρίδα μου ξέρει καλά από απειλές στην γειτονιά της . Θα μοιραστώ με τον πρόεδρο Μακρόν κάποιες σκέψεις για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ευχαριστώ τον Μακρόν για την ξεκάθαρη στήριξη του στην χώρα μου. Εμείς στις προκλήσεις απαντούμε με ετοιμότητα και λέμε σε όσους μας απειλούν ότι τάχα θα έρθουν κάποιο βράδυ στα νησιά μας ότι τους περιμένουμε με το φως της ημέρας εκεί που φαίνεται ποιος έχει μαζί του το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα εκτός από δύναμη αποτροπής είναι και δύναμη συνεργασίας και συνοψίζοντας σε τρεις λέξεις την ελληνογαλλική συνεργασία θα πω: Μαζί πιο ισχυροί».

 

Πηγή:protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.