ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει μια κομπανία από πιτσιρίκια με μπουζούκια σε ταβέρνα της Σύρου
Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει μια κομπανία από πιτσιρίκια με μπουζούκια σε ταβέρνα της Σύρου
(Φωτ.: protothema.gr)
24 Ιούν
0
Σχόλια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει μια κομπανία από πιτσιρίκια με μπουζούκια σε ταβέρνα της Σύρου

Με μια «φούντωση και μια φλόγα» εμφανή στα μάτια του, ακόμα στα 83 του χρόνια, ο Σταύρος Ξαρχάκο «έστησε» μια ορχήστρα που αποτελούνταν κυρίως από πιτσιρικάδες σε ταβέρνα της Σύρου και έπαιξαν την Φραγκοσυριανή.

Το βίντεο με το οποίο, γεμάτο πάθος, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης διευθύνει την ορχήστρα του έγινε viral χθες στο διαδίκτυο με χρήστες σε Facebook, Instagram και Twitter να δηλώνουν τη συγκίνηση, αλλά και τη χαρά τους βλέποντας νέα παιδιά να συνεχίζουν την παραδοσιακή μουσική.

Οι νεαροί οργανοπαίκτες κοιτούσαν στα μάτια τον Σταύρο Ξαρχάκο προσπαθώντας να μην χάσουν ούτε μια του κίνηση, όπως φαίνεται τόσο από το βίντεο στο οποίο φαίνεται να τους διευθύνει, όσο και σε εκείνο που τους δίνει οδηγίες λίγο πριν ξεκινήσουν να παίζουν.

Ο Έλληνας συνθέτης με το ίδιο πάθος που θα καθοδηγούσε μία κανονική ορχήστρα διευθύνει τα παιδιά να παίξουν τη Φραγκοσυριανή.

Τα βίντεο ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook o επιχειρηματίας της πόλης Χρήστος Πρασάκης με το σχόλιο «Μεγάλη τιμή σήμερα για τη Σύρο ( με τη μεγάλη ιστορία στην τέχνη και στον πολιτισμό ) να βραβεύει έναν άνθρωπο με παγκόσμια αναγνώριση τον Σταύρο Ξαρχάκο ως επίτιμο δημότη Σύρου….!!! Πολύ τυχερός σήμερα που βρέθηκα εδώ!!! Που ειδικά όταν βλέπει τα πιτσιρίκια να παίζουν και σηκώνεται ο ίδιος να τα διευθύνει λες και βλέπει επαγγελματίες..!!! Μα τι πάθος αυτός ο άνθρωπος αυτός ο εξαίρετος ΜΑΕΣΤΡΟΣ …!!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ…..ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ….!!!»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ερμούπολη της Σύρου για να ανακυρηχθεί Επίτιμος Δημότης.

Μετά την τελετή που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο Σταύρος Ξαρχάκος βρέθηκε σε ταβέρνα στον Φοίνικα της Σύρου για να δειπνήσει και κατέληξε να… διευθύνει μία παιδική κομπανία που έπαιζε μπουζούκι, κιθάρα και αρμόνιο αλλά και άλλη μια παρέα μουσικών.

Από αυτή τη συνάντηση «γεννήθηκε» ένα από τα πιο viral βίντεο των ημερών που πολλοί έθεσαν ως απόλυτη αντίθεση με όσα έγιναν στα μουσικά βραβεία του MAD.

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.