ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αποθέωση για Κύργιο και Κοκκινάκη που κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό του διπλού ανδρών στο Αυστραλιανό Open
Αποθέωση για Κύργιο και Κοκκινάκη που κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό του διπλού ανδρών στο Αυστραλιανό Open
(Φώτο:AAP /James Ross)
30 Ιαν
0
Σχόλια

Αποθέωση για Κύργιο και Κοκκινάκη που κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό του διπλού ανδρών στο Αυστραλιανό Open

Την αποθέωση γνωρίζουν οι Ελληνοαυστραλοί τενίστες Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης οι οποίο κατέκτησαν το τρόπαιο στο διπλό του Australian Open.

Στον τελικό που έγινε απόψε στο Rod Laver Arena της Μελβούρνης οι ομογενείς αθλητές επιβλήθηκαν των, επίσης Αυστραλών, Matthew Ebden και Max Purcell με σκορ 7-5, 6-4.

Με καταγωγή από την Ήπειρο και Μαλαισία ο Κύργιος
Οι ρίζες του Νίκ Κύργιου ξεκινάνε από την Ήπειρο και τους Γεωργάνους Ιωαννίνων, από όπου ο παππούς του, Χρήστος, με τη σύζυγο του, Σπυριδούλα, έφυγαν για την Αυστραλία στις αρχές των 6οs, αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Ο πατέρας του Νικ, Γιώργος, είναι ελαιοχρωματιστής και η Μαλαισιανή μητέρα του, Νιλ, μηχανικός κομπιούτερ, ενώ έχει άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαμιλά που είναι ηθοποιός. Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας και γεννήθηκε στην Καμπέρα και από νωρίς είχε κλίση στον αθλητισμό.

Το γεγονός ότι ασχολήθηκε με το τένις, το οφείλει στη μητέρα του. Όταν ήταν επτά ετών, η μητέρα του τον πήγε σε ένα γήπεδο τένις της γειτονιάς ελπίζοντας ότι οι ρακέτες και τα κίτρινα μπαλάκια θα συγκινούσαν τον γιο της, ο οποίος ήταν υπέρβαρος εκείνη την περίοδο. Ο Νικ μέχρι τα οκτώ πήγε στο Κολέγιο Ραντφορντ και στα 12 του μετακόμισε στο Daramalan College στην Καμπέρα. Μάλιστα, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το μπάσκετ και όλοι έλεγαν πως ήταν εκκολαπτόμενο αστέρι. Στα 14 του όμως αποφασίζει να ακολουθήσει το τένις και μετά από δύο χρόνια λαμβάνει πλήρη υποτροφία από το αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ.

Οι ρίζες Κοκκινάκη στην Πελοπόννησο
Ο Θανάσης Κοκκινάκης γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1996 στην Αδελαΐδα από Έλληνες γονείς. Οι ρίζες του καθαρά πελοποννησιακές, καθώς η καταγωγή του πατέρα του Τρύφωνα είναι από την Καλαμάτα και η καταγωγή της μητέρας του Παρασκευής από την Τρίπολη. Ο ίδιος μάλιστα έχει και ελληνική υπηκοότητα, καθώς είναι δημότης στα Περιβολάκια Πύλου.

Πρωτοέπιασε ρακέτα σε ηλικία 8 ετών και έκτοτε δεν την αποχωρίστηκε ποτέ. Το 2005 είδε τον Ρώσο Μαράτ Σαφίν να κατακτά στη Μελβούρνη το Grand Slam και εκείνη την ημέρα είχε αποκτήσει πλέον το ίνδαλμά του, τον τενίστα στον οποίο θα ήθελε να μοιάσει. Κάπως σαν τον Σαφίν στο Αυστραλιανό Όπεν θα αισθανόταν μέσα του και εκείνη την στιγμή του 2008, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Αυστραλίας στην ηλικιακή κατηγορία των 12 ετών.

Το 2009 επιλέχθηκε για να συμμετέχει μαζί με άλλα παιδιά σε μια περιοδεία αγώνων στην Ευρώπη και ο ίδιος επανειλημμένως έχει δηλώσει πως αυτή η τουρνέ του άλλαξε όλη την ζωή.

Ντουέτο με τον Κύργιο
Ουσιαστικά η καριέρα του ξεκίνησε το 2011, σε ηλικία 15 ετών, όταν άρχισαν οι εμφανίσεις του στα μεγάλα τουρνουά των ηλικιών αυτών και μέχρι το 2013 βρισκόταν πλέον στο νο 627 της παγκόσμιας κατάταξης. Τότε σημείωσε την πρώτη μεγάλη επιτυχία, καθώς αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Όπεν της κατηγορίας τζούνιορ και έφτασε μέχρι τον τελικό. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άλλο Ελληνοαυστραλό, τον Νικ Κύργιο, από τον οποίο και ηττήθηκε 7-6, 6-3.

Όμως τον Ιούνιο επανεμφανίστηκε σε Grand Slam τζούνιορ, στο Γουίμπλεντον, και μπορεί στο μονό να μην προχώρησε πέρα από τον 3ο γύρο, στο διπλό όμως μαζί με τον Κύργιο «διέλυσαν» όποιο ζευγάρι βρήκαν μπροστά τους και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Από τότε αγωνίστηκε πολλές φορές σε διπλό με τον Κύργιο και είναι αχώριστοι φίλοι.

Πηγή: neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.