ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά»: Παρατείνεται η λειτουργία της εντυπωσιακής έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά»: Παρατείνεται η λειτουργία της εντυπωσιακής έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
(Φωτ.: protothema.gr)
22 Δεκ
0
Σχόλια

«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά»: Παρατείνεται η λειτουργία της εντυπωσιακής έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022 θα διαρκέσει η έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» που πραγματοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της L’Oréal. Λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας, από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και για την περίοδο των γιορτών, το Μουσείο διευρύνει το ωράριό του παραμένοντας ανοιχτό κάθε μέρα (και τις Τρίτες) από τις 10:00 έως τις 20:00.

Παράλληλα, η εμπειρία των επισκεπτών της έκθεσης εμπλουτίζεται με 9 θεματικά videο που περιγράφουν τις ενότητές της και προβάλλονται στο Φουαγιέ του Μουσείου: Οι δύο επιμελητές της έκθεσης, ο Καθηγητής Νικόλaος Χρ. Σταμπολίδης και ο Δρ Ιωάννης Δ. Φάππας μάς ξεναγούν στο Αρχαϊκό και κλασικό κάλλος, στο Θεϊκό και Δαιμονικό κάλλος, στην ενότητα Κάλλος θνητών και «Καλοί και «καλές» στην αρχαιότητα, στο Αθλητικό κάλλος, στο Ηρωικό κάλλος, στην ενότητα Αρπαγές κάλλους και συνευρέσεις, στα Καλλιστεία θεοτήτων, στην ενότητα Ωραίοι άωροι και στον Καλλωπισμό. Τα video, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, μπορεί να τα δει κανείς και στο microsite της έκθεσης.

Η έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» παρουσιάζει τις πολλαπλές πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας. Τριακόσιες εμβληματικές αρχαιότητες από πενήντα δύο Mουσεία, Συλλογές και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια, την Ιταλία (Ιταλική χερσόνησο και Σικελία) και το Βατικανό, παρουσιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους για πρώτη φορά εκτός των μουσείων προέλευσής τους και συναντώνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για να αποδώσουν ολοκληρωμένα το ιδεώδες του Κάλλους. Τα εκθέματα που επιλέχθηκαν χρονολογούνται κυρίως από τον 7ο έως και τον 1ο αι. π.Χ., δηλαδή από την Αρχαϊκή έως και την Ελληνιστική περίοδο.

Εορταστικό Ωράριο έκθεσης Cycladic Café και Cycladic Shop

Δευτέρα 20/12: 10:00-20:00

Οι Μόνιμες Συλλογές θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 17:00

Τρίτη 21/12: 10:00-20:00

Οι Μόνιμες Συλλογές θα παραμείνουν κλειστές

Τετάρτη 22/12: 10:00-20:00

Οι Μόνιμες Συλλογές θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 17:00

Πέμπτη 23/12: 10:00-20:00

Παρασκευή 24/12: 10:00-17:00

Σάββατο 25/12: Κλειστά

Κυριακή 26/12: Κλειστά

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.