ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χάος στην Τουρκία από την κατάρρευση της λίρας: Μαχαίρι στον προϋπολογισμό και αναδίπλωση Ερντογάν
Χάος στην Τουρκία από την κατάρρευση της λίρας: Μαχαίρι στον προϋπολογισμό και αναδίπλωση Ερντογάν
(Φωτ.: thetoc.gr)
07 Δεκ
0
Σχόλια

Χάος στην Τουρκία από την κατάρρευση της λίρας: Μαχαίρι στον προϋπολογισμό και αναδίπλωση Ερντογάν

Χάος στην Τουρκία προκαλεί η κατάρρευση της τουρκικής λίρας και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναγκαστεί να πατήσει…φρένο στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων, μετά και τη μείωση του προϋπολογισμού από τα 211 δισ. δολάρια στα 130 δισ. για το 2022. 

Αν και ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ ανέφερε ότι είναι υπέρ της μείωσης των επιτοκίων, ο κεντρικός τραπεζίτης χθες σε συνάντηση που είχε με επενδυτές, τους είπε ότι η πιθανότητα πλέον να μειωθούν τα επιτόκια είναι πάρα πολύ μικρή. 

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν φαίνεται να κυνηγά επενδύσεις, καθώς μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τουρκία πριν από λίγες ημέρες, χθες μαζί με τη σύζυγό του μετέβη  στο Κατάρ. Ωστόσο, η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι όποτε έχει ανάγκη τρέχει στους εμίρηδες. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σημείωσε ότι «πήγατε και αγκαλιάσατε αυτούς που είπατε ότι στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος. Μα τι στομάχι έχετε; Ο κύριος πρόεδρος μας τώρα έτρεξε στο Κατάρ. Ο Καταριανός δήλωσε ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης, θα εξετάσουν επενδυτικές ευκαιρίες». 

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.