ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό (φωτο, βιντεο)
Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό (φωτο, βιντεο)
(Φωτ.: intime.gr)
16 Νοέ
0
Σχόλια

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό (φωτο, βιντεο)

Τραγωδία με μηχάνημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, σημειώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο.

Ένας εργαζόμενος 41 ετών έχει χάσει τη ζωή του και δύο έχουν τραυματιστεί. Τους τρεις εργαζόμενους παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τους μετέφερε στο νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη, αλλά τελικά ο ένας εκ των τριών, δεν τα κατάφερε.

Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, λόγω βλάβης σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.

Η ειδική μηχανή είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά και παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με βαγόνι, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του.

Αλλαγές στα δρομολόγια

Η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά.

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που θα πάρει ώρες. «Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί. Ανέφερε πως λεπτομέρειες για το δυστύχημα θα ανακοινωθούν, μόλις η Πυροσβεστική ολοκληρώσει το πόρισμά της.

«Άκουσα ένα θόρυβο σαν βόμβα, κατέβηκα από το διαμέρισμα κάτω για να δω τι συμβαίνει. Είδα τον έναν από τους τρεις τραυματίες ο οποίος είχε αίματα στο κεφάλι και σοκαρισμένος μου έλεγε ότι το μηχάνημα εργασίας δεν σταματούσε, δεν λειτουργούσαν τα φρένα του και έβαλαν το συρμό μπροστά για να τους σταματήσει. Τον ρώτησα «Είσαι καλά; Είσαι μόνος σου;» Και μου είπε ήταν κι άλλοι δυο μαζί μου αλλά πήδηξαν από το βαγόνι για να σωθούν», λέει στο protothema αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.