ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έλον Μασκ: Αν ο ΟΗΕ μου αποδείξει ότι 6 δισ. λύνουν την παγκόσμια πείνα πουλώ αμέσως μετοχές της Tesla
Έλον Μασκ: Αν ο ΟΗΕ μου αποδείξει ότι 6 δισ. λύνουν την παγκόσμια πείνα πουλώ αμέσως μετοχές της Tesla
03 Νοέ
0
Σχόλια

Έλον Μασκ: Αν ο ΟΗΕ μου αποδείξει ότι 6 δισ. λύνουν την παγκόσμια πείνα πουλώ αμέσως μετοχές της Tesla

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter ότι θα πουλήσει μετοχές της Tesla και θα δωρίσει τα έσοδα, εάν τα Ηνωμένα Έθνη αποδείξουν τον ισχυρισμό τους ότι έξι δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να λύσουν την παγκόσμια κρίση πείνας που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ απάντησε σε δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, ο οποίος είπε στο CNN την περασμένη εβδομάδα ότι μια δωρεά της τάξης των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων από δισεκατομμυριούχους όπως ο Μασκ και ο Μπέζος θα μπορούσε να βοηθήσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους που «κυριολεκτικά πρόκειται να πεθάνουν, αν δεν τους βοηθήσουμε».

Ο Μασκ αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 311 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Επομένως, έξι δισεκατομμύρια δολάρια είναι περίπου το 2% της περιουσίας του και μια τέτοια δωρεά θα τον φέρει στη δεύτερη θέση των πλουσίων του κόσμου πίσω από τον Τζεφ Μπέζος.

Ωστόσο, ο Μασκ αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι το ποσό θα λύσει την τρέχουσα κρίση πείνας, γράφοντας στο Twitter ότι εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορέσει να το αποδείξει αυτό, θα «πουλήσει μετοχές της Tesla αμέσως τώρα». Ζήτησε επίσης διαφάνεια σχετικά με το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα.

«Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα μπορεί να περιγράψει απαντώντας σε αυτό το post στο Twitter ακριβώς πώς έξι δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν την πείνα στον πλανήτη, θα πουλήσω μετοχές της Tesla αμέσως τώρα και θα το κάνω», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι λογιστική open source, ώστε το κοινό να δει ακριβώς πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα».

Ο Μπίσλεϊ απάντησε στον Μασκ επίσης με ένα tweet γράφοντας πως «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε τα συστήματα για τη διαφάνεια και τη λογιστική open source. Η ομάδα σας μπορεί να εξετάσει και να συνεργαστεί μαζί μας για να είναι απολύτως βέβαιη για κάτι τέτοιο».

Διευκρίνισε επίσης ότι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ δεν είπε ποτέ ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα έλυναν την πείνα στον κόσμο. «Πρόκειται για μια εφάπαξ δωρεά για να σωθούν 42 εκατομμύρια ζωές κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης πείνας», έγραψε στο Twitter.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπίσλεϊ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους δισεκατομμυριούχους, ζητώντας τους να επιταχύνουν το έργο της επίλυσης της παγκόσμιας πείνας. «Δεν είναι περίπλοκο. Δεν τους ζητάω να το κάνουν αυτό κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε χρόνο», είπε στο CNN.

Με πληροφορίες από Business Insider

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.