ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μοναδικό εύρημα στο Ισραήλ: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ξίφος 900 ετών από τις Σταυροφορίες - Δείτε βίντεο
Μοναδικό εύρημα στο Ισραήλ: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ξίφος 900 ετών από τις Σταυροφορίες – Δείτε βίντεο
(Φωτ.: protothema.gr)
19 Οκτ
0
Σχόλια

Μοναδικό εύρημα στο Ισραήλ: Ερασιτέχνης δύτης βρήκε ξίφος 900 ετών από τις Σταυροφορίες – Δείτε βίντεο

Μία μοναδική ανακάλυψη έκανε ένας ερασιτέχνης δύτης στο Ισραήλ ο οποίος βρήκε ένα ξίφος 900 ετών από την εποχή των Σταυροφοριών το οποίο πιστεύεται ότι πιθανότατα ανήκε σε ιππότη.

Το σπαθί η λεπίδα του οποίου ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος ανακαλύφθηκε από τον Shlomi Katzin και παραδόθηκε στις αρχές. Πιστεύεται ότι το σπαθί, το οποίο είναι καλυμμένο με θαλάσσιους οργανισμούς, αναδύθηκε στην επιφάνεια μετά τη μετατόπιση της άμμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ δήλωσε ότι μόλις καθαριστεί και αναλυθεί θα δοθεί σε δημόσια θέα. «Το σπαθί, το οποίο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, είναι ένα όμορφο και σπάνιο εύρημα και προφανώς ανήκε σε έναν σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο επιθεωρητής της Αστυνομίας, Νιρ Ντίστελφελντ.

«Είναι συναρπαστικό να συναντάς ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο, που σε ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω σε μια άλλη εποχή, με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».

Δείτε βίντεο:

Ο Katzin βρήκε το σπαθί κατά τη διάρκεια μιας βουτιάς το Σάββατο και ανησυχώντας ότι άλλοι θα μπορούσαν να βρουν το σπαθί πριν προλάβουν οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων να το εξετάσουν, ο Κάτζιν το πήρε μαζί του στη στεριά και το πήγε στο περιφερειακό γραφείο της Μονάδας Πρόληψης Ληστειών και από εκεί παραδόθηκε στο Εθνικό Τμήμα Θησαυροφυλακίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.