ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συνάντηση 100 εκπροσώπων του παραδοσιακού τραγουδιού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συνάντηση 100 εκπροσώπων του παραδοσιακού τραγουδιού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
(Φωτ.: sansimera.gr)
08 Οκτ
0
Σχόλια

Συνάντηση 100 εκπροσώπων του παραδοσιακού τραγουδιού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την 3η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής φιλοξενεί ο Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στις 19:30. Στην φετινή διοργάνωση που έρχεται μετά τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές, θα συμμετάσχουν 18 μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει ο Σωκράτης Σινόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός και στενός συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου ως το τέλος της ζωής της.

Περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές, που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης. Άλλοτε με ερμηνείες που πατούν γερά στους παλιούς τραγουδιστές και μουσικούς, και άλλοτε με διάθεση πειραματισμού, ευφάνταστων διασκευών ή ακόμα και νέων συνθέσεων, τα νεανικά μουσικά σχήματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο μουσικό μωσαϊκό, αντιπροσωπευτικό της πολύχρωμης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μουσικός χώρος που σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου καθώς και με το πώς αυτές αλληλοεπιδρούν με παραδόσεις γειτονικών χωρών αλλά και με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Τα συγκροτήματα που συμμετέχουν είναι οι Alcedo Folk Band, Antimamalo band, Άσμα Cordis, Κρητική ζυγιά, Led Seftelin, Ντόινα, Ταινία που Έμελλε, Τζοβαΐρι, Χαλί Κουαρτέτο, Αθιβολές, Ορχήστρα «1919» , Ορχήστρα ΚΕΜΦΑ, Πεντάηχον, Πεντόβολο, Ροζέτα, Afasil trio, Terra Melodia, Yunive Nive και η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ίδρυσε η Δόμνα Σαμίου το 1981 με την υποστήριξη ανθρώπων που ήταν θαυμαστές του έργου της και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με στόχο, μεταξύ άλλων, τη διάσωση της παραδοσιακής μουσικής. Η Δόμνα Σαμίου παρέμεινε πρόεδρος του συλλόγου ως τον θάνατό της, τον Μάρτιο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.