ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Self test για μαθητές: Από σήμερα η δωρεάν διάθεσή τους στα φαρμακεία
Self test για μαθητές: Από σήμερα η δωρεάν διάθεσή τους στα φαρμακεία
(Φωτ.: newsbomb.gr)
08 Σεπ
0
Σχόλια

Self test για μαθητές: Από σήμερα η δωρεάν διάθεσή τους στα φαρμακεία

Στα φαρμακεία θα μπορούν να πηγαίνουν από σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους προκειμένου να προμηθευτούν τα δωρεάν self test ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά από τα φαρμακεία θα δοθούν έξι δωρεάν self test προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες διεξαγωγής αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως υπενθύμισε το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του, τα self test πρέπει να διεξάγονται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση του μαθητή στο σχολείο. Συγκεκριμένα πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου,το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν. Ακολούθως, το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει, επίσης, ότι «ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες». Ειδικότερα, βεβαίωση self test «οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.