ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα
Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα
(Φωτ.: protothema.gr)
07 Σεπ
0
Σχόλια

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω απαγορευτικού απόπλου το πρωί της Τρίτης.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές γραμμές των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω των ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται προσωρινά μόνο τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Μαρμάρι και Κυκλάδες, ενώ από την Αγ.Μαρίνα για Νέα Στύρα. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια για Κύθνο και Κέα,

Κλειστή είναι προσωρινά η γραμμή Πέραμα-Παλούκια, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Επίσης κλειστή είναι στη βόρεια Ελλάδα η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, λόγω τροποποιήσεων η αλλαγών που μπορούν να υπάρξουν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ
Την ίδια ώρα απότομη επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, με το το φθινοπωρινό σκηνικό να επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πτώση της θερμοκρασίας που ξεκίνησε από τη Δευτέρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, όπως επίσης και οι βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι.

Χθες η ισχυρότερη ριπή ανέμου καταγράφτηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 97 km/h. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με βροχές τοπικού χαρακτήρα. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά και κυρίως στην Εύβοια ενδέχεται να ενταθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28, στην Ήπειρο από 12 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 11 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

Αττική

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μετά το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύνοια, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγίου, Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 και στα νότια έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 08-09-2021
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στην Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους αυξημένες και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.