ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εντυπωσιακό βίντεο: Πυροσβέστες σβήνουν φωτιές σε δυσπρόσιτα σημεία
Εντυπωσιακό βίντεο: Πυροσβέστες σβήνουν φωτιές σε δυσπρόσιτα σημεία
(Φωτ.: Youtube)
12 Αυγ
0
Σχόλια

Εντυπωσιακό βίντεο: Πυροσβέστες σβήνουν φωτιές σε δυσπρόσιτα σημεία

Η μάχη που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις πυρκαγιές σε όλα τα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει είναι παροιμιώδης όπως φαίνεται και από τα στιγμιότυπα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα πληρώματα helitack είναι ομάδες πυροσβεστών που μεταφέρονται με ελικόπτερο σε πυρκαγιές.

Σε ένα βίντεο το οποίο δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα στο κανάλι του στο Youtube η ομάδα helitack φαίνεται να προσεγγίζει με ελικόπτερο ένα δυσπρόσιτο σημείο που έχει ξεσπάσει φωτιά και τη σβήνει.

Μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα, επιχειρώντας σε δυσπρόσιτα σημεία πλησίον της πυρκαγιάς, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μπορούν να κατέλθουν με ραπέλ ή με σύστημα hoist από το ελικόπτερο, όταν αυτό δεν μπορεί να προσγειωθεί και να δημιουργήσουν ζώνη προσγείωσης ελικοπτέρου για την περαιτέρω μεταφορά επίγειων δυνάμεων.

Είναι εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα με εργαλεία πυρόσβεσης, όπως εργαλεία χτυπήματος, αλυσοπρίονα, φορητές δεξαμενές ύδατος (που υδροδοτούνται από ελικόπτερα), με τα οποία προσβάλλουν την πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.