ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ιπτάμενοι γίγαντες κατά των πύρινων μετώπων: Ilyushin και Beriev θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα και θα ρίξουν 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο
Ιπτάμενοι γίγαντες κατά των πύρινων μετώπων: Ilyushin και Beriev θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα και θα ρίξουν 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο
11 Αυγ
0
Σχόλια

Ιπτάμενοι γίγαντες κατά των πύρινων μετώπων: Ilyushin και Beriev θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα και θα ρίξουν 110 τόνους νερού σε Εύβοια και Πελοπόννησο

Οι τρεις ιπτάμενοι ρωσικοί γίγαντες Beriev-200 και Ilyushin il-76 θα επιχειρήσουν μαζί σήμερα για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας και τη Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ώρες το αμφίβιο ρωσικό αεροσκάφος Beriev, μαζί με τα δύο γιγάντια Ilyushin, θα επιχειρήσουν σε σχηματισμό, επιχειρώντας να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα.

Τα τρία ρωσικά αεροσκάφη θα πετάξουν μαζί: Οδηγός του σχηματισμού θα είναι το ρωσικό Beriev και θα ακολουθούν τα δύο Ilyuoushin σε μία συντονισμένη επιχείρηση, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Οι πιλότοι του Beriev επιχειρούν εδώ και καιρό στην Ελλάδα και έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με τις ιδιαιτερότητες και το ανάγλυφο του εδάφους, και θα ακολουθούν πολύ κοντά τα δύο γιγάντια Ilyushin.

Και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη μαζί θα ρίξουν 110 τόνους νερού την ίδια στιγμή: 12 τόνους το Beriev και από 49 τόνους το κάθε Ilyuoushin.

Ο χρόνος πραγματοποίησης των επιχειρήσεων κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι ταυτόχρονες ρίψεις των τριών ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν σήμερα, πιθανότατα τις πρωινές ώρες η μία και τις απογευματινές ώρες η δεύτερη. Οι ρίψεις θα γίνουν στην Πελοπόννησο, δηλαδή στην περιοχή της Αρκαδίας και της Ηλείας και στην Εύβοια, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει για ένατη ημέρα.

Για τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν γίνει συνεννοήσεις ανάμεσα στη ρωσική πλευρά που, έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε πριν από λίγα 24ωρα στην Ελλάδα τα δύο τεράστια Ilyushin για συνδρομή στην κατάσβεση και την ελληνική, όπου έχουν ρόλο τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική, όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η ταυτόχρονη ρίψη των 110 τόνων νερού, ένα υδάτινο φράγμα για την ανακοπή της φωτιάς που θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει σε συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις και την αστυνομία, ώστε να μην υπάρχουν κάτοικοι, εθελοντές ή πυροσβεστικά κλιμάκια κοντά στο σημείο όπου θα γίνουν οι ρίψεις από το ρωσικό Beriev και τα δύο Ilyuoushin.

Δείτε το Ilyuoushin σε δράση:

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.