ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τουρκία: Ένοπλοι δολοφόνησαν επταμελής οικογένεια Κούρδων
Τουρκία: Ένοπλοι δολοφόνησαν επταμελής οικογένεια Κούρδων
(Φωτ.: protothema.gr)
31 Ιούλ
0
Σχόλια

Τουρκία: Ένοπλοι δολοφόνησαν επταμελής οικογένεια Κούρδων

Επτά άνθρωποι, όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας Κούρδων, σκοτώθηκαν χθες σε μια ένοπλη επίθεση στο σπίτι τους στο Ικόνιο (Κόνια), ένα έγκλημα που οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζουν ρατσιστικό.

Τα επτά μέλη της οικογένειας Ντεντέογλου σκοτώθηκαν από ένοπλους δράστες οι οποίοι στη συνέχεια προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι τους, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μέλη αυτής της οικογένειας είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε μια άλλη επίθεση, τον Μάιο, την οποία διέπραξαν οι γείτονές τους που απειλούσαν ότι «δεν θα άφηναν τους Κούρδους να ζήσουν εκεί». Την καταγγελία αυτή έκανε στα μέσα Ιουλίου, στον ενημερωτικό ιστότοπο Gazete Duvar, ένα μέλος αυτής της οικογένειας που σκοτώθηκε σήμερα. Ο άνθρωπος αυτός είχε διαμαρτυρηθεί για την ήπια αντιμετώπιση που είχαν οι δράστες από την αστυνομία και τους δικαστές, τονίζοντας ότι όλοι οι συγγενείς του φοβούνταν για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, τον Αμπντουραχμάν Καραμπουλούτ, η απελευθέρωση των δραστών της πρώτης επίθεσης τους έδωσε την αίσθηση της ατιμωρησίας. «Είναι μια καταφανώς ρατσιστική επίθεση (…) Η δικαιοσύνη και οι αρχές φέρουν τη δική του ευθύνη σε αυτό που συνέβη», είπε ο Καραμπουλούτ στο τηλεοπτικό κανάλι Arti TV.

«Παρακολουθούσαμε αυτήν την υπόθεση. Το νεότερο μέλος της οικογένειας που είχε πει ότι φοβούνταν πολύ» έγραψε στο Twitter η Ερεν Κεσκίν, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την δεύτερη φονική επίθεση εναντίον Κούρδων στην περιοχή αυτήν μέσα σε έναν μήνα. Στις 21 Ιουλίου ένας Κούρδος χωρικός δολοφονήθηκε σε ένα κοντινό χωριό. Οι δράστες του είχαν πει νωρίτερα ότι «δεν θέλουν τους Κούρδους», σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η νομαρχία απέρριψε τον ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι αφορμή στάθηκε μια διαμάχη όταν το κοπάδι του θύματος μπήκε στα χωράφια ενός άλλου χωριού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.