ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!
Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!
(Φωτ.: protothema.gr)
28 Ιούλ
0
Σχόλια

Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!

Απίστευτο. Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο τριών Ελλήνων στρατιωτών του 1940 στο χωριό Βοδίνο της Βορείου Ηπείρου και έκλεψαν τα οστά τους.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό το περασμένο Σάββατο και έχει αναστατώσει τους ομογενείς της περιοχής. Η υπόθεση διερευνάται από την Εισαγγελία Αργυροκάστρου, χωρίς όμως να υπάρχουν περισσότερες επίσημες πληροφορίες.

Υπάρχουν εκτιμήσεις πως είτε πρόκειται για έργο κακοποιών στοιχείων που επιδιώκουν «λύτρα» για την επιστροφή των οστών, είτε για ενέργεια Αλβανών εθνικιστών που αντιδρούν στην παρουσία νεκροταφείων Ελλήνων πεσόντων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941 στην Βόρειο Ήπειρο.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα: «Μέλη της Κοινής Ελληνοαλβανικής Επιτροπής Αναζήτησης Οστών, είχαν ζητήσει παλιότερα την απομάκρυνση των οστών των τριών στρατιωτών, αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι κάτοικοι του χωριού».

Στον κοινό τάφο, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής του Βοδίνου, ήταν θαμμένοι οι στρατιώτες Στέφανος Γραβιάς, Ιωάννης Μπουραντάς και Χρήστος Στάμος -άπαντες με καταγωγή την Άρτα- που σκοτώθηκαν το Νοέμβριο του 1940 στην περιοχή.

Ο γνωστός καλλιτέχνης Χρήστος Μάστορας, με καταγωγή από το Βοδίνο, δεν είναι λίγες φορές που αναφέρθηκε στην ύπαρξη του τάφου με τους τρεις Έλληνες ήρωες του 1940 στο χωριό του, όπως τον περασμένο Οκτώβριο με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.