ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος του λιμενικού να αποσυρθεί
Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος του λιμενικού να αποσυρθεί
(Φωτ.: sigmalive.com)
16 Ιούλ
0
Σχόλια

Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος του λιμενικού να αποσυρθεί

Σοβαρή τουρκική πρόκληση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώθηκε στην ακριτική Τηλλυρία.

Σύμφωνα με το sigmalive.com το σκάφος του λιμενικού της Κύπρου υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από περιοχή στην οποία περιπολούσε μετά τους πυροβολισμούς. Η περιοχή στην οποία συνέβη το επεισόδιο αποτελεί την θαλάσσια οδό που χρησιμοποιούν διακινητές για μεταφορά παράνομων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, από τα παράλια της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι έχουν μόνιμη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή στον θύλακα των Κοκκίνων, ο οποίος συνδέεται με τα κατεχόμενα μόνο μέσω θαλάσσης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος του Λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

Μέχρι στιγμής έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα ενημερώσει με την σειρά του την UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο).

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.