ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Roland Garros: Πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά λύγισε ο Τσιτσιπάς από τον τρομερό Τζόκοβιτς (βίντεο)
Roland Garros: Πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά λύγισε ο Τσιτσιπάς από τον τρομερό Τζόκοβιτς (βίντεο)
(Φωτ.: protothema.gr)
14 Ιούν
0
Σχόλια

Roland Garros: Πάλεψε σαν λιοντάρι, αλλά λύγισε ο Τσιτσιπάς από τον τρομερό Τζόκοβιτς (βίντεο)

Τέσσερις ώρες πάλεψε σαν πραγματικό θηρίο για να φτάσει εκεί όπου ονειρεύονταν από μικρό παιδί. Μόνο που απέναντι του δεν ήταν κάποιος τυχαίος, αλλά ο κορυφαίος τενίστας των τελευταίων ετών. Και δυστυχώς για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε και σήμερα γιατί είναι στο Νο1 κάνοντας μία επική ανατροπή σε έναν από τους καλύτερους τελικούς στο Παρίσι.

Ο Στέφανος άγγιξε το τέλειο στα δύο πρώτα σετ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, με τον Σέρβο να επιδεικνείει τεράστια ωριμότητα και να κατακτά τα τρία επόμενα φτάνοντας στον 19ο τίτλο του σε τουρνουά Grand Slam (από 20 έχουν τα άλλα δύο ιερά τέρατα Φέντερερ, Ναδάλ) και όντας ο μοναδικός που έχει τα έχει κερδίσει όλα από δύο φορές.

Κι όμως αυτόν τον θρύλο του παγκόσμιο αθλητισμού ο Στέφανος τον κοίταξε στα μάτια, τον ανάγκασε να παίξει στα όρια του και να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό για να μπορέσει να τον λυγίσει…

Το ματς
Ο Στέφανος επέλεξε να σερβίρει στην εκκίνηση του αγώνα και παρόλο που κινδύνευσε με μπρέικ στο 1ο γκέιμ και εκ του αποτελέσματος με την επιλογή του.

Το αναμενόμενο νευρικό ξεκίνημα του Στέφανου στον πρώτο τελικό της καριέρας του έφερε τον Τζόκοβιτς να έχει τρία σετ πόιντ για μπρέικ, ωστόσο από εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς βρήκε εκπληκτικά σερβίς και με συνεχόμενους άσους έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το μοναδικό γκέιμ στο πρώτο σετ που υπήρχε κόντρα, καθώς από το 1-0 μέχρι το 5-4 Στέφανος και Νόλε κράτησαν με ευκολία το σερβίς τους. Στο δέκατο γκέιμ όμως ο Τσιτσιπάς για πρώτη φορά είχε λύσεις στα σερβίς του Σέρβου και έφτασε σε σετ πόιντ, αλλά το θρίλερ είχε ακόμη πολύ δρόμο.

Ο πολύπειρος Τζόκοβιτς όχι μόνο έσβησε το σετ πόιντ και ισοφάρισε σε 5-5, αλλά έκανε ο ίδιος το μπρέικ για το 5-6 και πλέον σέρβιρε εκείνος για το σετ. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το σετ είχε τελειώσει, όχι όμως κι ο Στέφανος ο οποίος βρίσκοντας καλές επιστροφές στα σερβίς του αντιπάλου του τον οδήγησε σε αλλεπάλληλα λάθη φτάνοντας σε τριπλό μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 6-6!

Στο τάι μπρέικ ήταν και πάλι εντυπωσιακός φτάνοντας στο 4-0 και 5-2 με τον Τζόκοβιτς να κάνει τη δική του επιστροφή και να φτάνει σε σετ πόιντ (5-6). Η εναλλαγή συναισθημάτων ήταν απίστευτη με τον Τσιτσιπά όμως να βρίσκει το θράσος σ’ αυτό το σημείο να κάνει ένα απίθανο μπακχαντ στην ευθεία ισοφαρίζοντας σε 6-6 με τον Τζόκοβιτς να τον χειροκροτεί και στα δύο επόμενα του χτυπήματα να στέλνει το μπαλάκι εκτός τελικής γραμμής για το 1-0 μετά από 1 ώρα και 7 λεπτά…

Το μομέντουμ ήταν με τον Στέφανο κι αποδείχθηκε με την έναρξη του δεύτερου σετ όπου έκανε νέο μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου και συνεχίζοντας να βγάζει απίθανες άμυνες δεν άφηνε τον Τζόκοβιτς να πάρει ούτε έναν εύκολο πόντο.

Ο 22χρονος τενίστας κυνηγούσε τη κάθε μπάλα σα να είναι τελευταία πιέζοντας ψυχολογικά τον αντίπαλο του και οδηγώντας τον συνέχεια σε έξτρα χτυπήματα με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να μην μπορέσει να τον απειλήσει με κάποιο μπρέικ, κάτι που έκανε ο ίδιος φτάνοντας στο 5-2 (!) και κλείνοντας το σετ με ένα εντυπωσιακό σέρβις γκέιμ.

Η επιστροφή του Σέρβου
Μετά από μία ώρα και 45 λεπτά ο Στέφανος απείχε πλέον ένα σετ από τον πρώτο τίτλο σε τουρνουά Grand Slam, όμως όσοι υπέθεσαν ότι ο Τζόκοβιτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη δικαιώθηκαν…

Στην εκκίνηση του τρίτου σετ αν και με την πλάτη στον τοίχο αν και είδε τον Τσιτσιπά να βγάζει τη μία απίθανη άμυνα μετά την άλλη και να του σβήνει τέσσερα μπρέικ πόιντς, τελικά μπόρεσε να κάνει το μπρέικ και να προηγηθεί με 1-3!

Ο Στέφανος παρόλο που συνέχιζε να βγάζει απίστευτες άμυνες όμως έχοντας πλέον κι αυτός να αντιμετωπίσει την κούραση, άρχισε να κάνει πιο εύκολα λάθη και παρόλο που έσβησε δύο σετ πόιντ μειώνοντας σε 3-5, ο Σέρβος πήρε το σετ κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Μάλιστα κάνοντας δύο μπρέικ με το «καλημέρα» στο 4ο σετ, αφού πλέον οι πόντοι δεν ήταν ράλι, αλλά τελείωναν μετά από 3-4 χτυπήματα, έφτασε στο 0-4 και ο τελικός οδηγήθηκε στο 5ο και καθοριστικό σετ.

Πάλι μπρέικ ο Σέρβος
Εκεί ο Στέφανος δεν είχε και πάλι το καλό πρώτο σερβίς και παρόλο που προηγήθηκε με 1-0, ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ και έφτασε στο 1-3, ενώ στο 2-4 είχε νέο διπλό μπρέικ πόιντ το οποίο όμως μπόρεσε να σβήσει και να μειώσει σε 3-4.

Ο Στέφανος άντεξε και στο επόμενο σέρβις γκέιμ του μειώνοντας σε 4-5 και είχε πλέον μια τελευταία ευκαιρία για να κάνει μπρέικ ισοφάρισης. Άντεξε όμως μέχρι το 40-40 σβήνοντας το πρώτο ματς πόιντ, αλλά ο Σέρβος να παίρνει τη νίκη

Κι ίσως η μεγαλύτερη αναγνώριση για τον Στέφανο ήρθε την ώρα της απονομής όταν για μία ακόμη φορά όλο το γήπεδο φώναξε ρυθμικά το όνομα του αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια του…

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.