ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Self test: Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία
Self test: Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία
(Φωτ.: cnn.gr)
08 Ιούν
0
Σχόλια

Self test: Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία

Στις 19 Ιουνίου σταματά η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με αυτόν τον τρόπο οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση για τη διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθανάσης, στο OPEN:
«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές… σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία… Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας… Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες… Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Σημειώνεται πως από χτες Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021 μέχρι και το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, θα διατεθούν 3 self test για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 07 μέχρι 30 Ιουνίου σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 θα διατεθούν 3 self test για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.