ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκνευρισμός στην Άγκυρα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Γενοκτονία
Εκνευρισμός στην Άγκυρα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Γενοκτονία
(Φωτ.: protothema.gr)
21 Μάι
0
Σχόλια

Εκνευρισμός στην Άγκυρα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Γενοκτονία

Εκνευρισμό στην Άγκυρα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες τίμησαν τη μνήμη της θλιβερής επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, κάνει λόγο για «παραληρηματικές» δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, κατηγορώντας την Ελλάδα για «διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων».

«Απορρίπτουμε πλήρως τις αβάσιμες και παραληρηματικές ανακοινώσεις των ελληνικών Αρχών, οι οποίες, με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919, παραποιούν την ιστορική πραγματικότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων η προκλητική ανακοίνωση.

Σε μια προσπάθεια, όπως το πράττει και στην περίπτωση των Αρμενίων, η Τουρκία επιχειρεί ν’ αντιστρέψει τους ρόλους θύματος και θύτη, κατηγορώντας την Ελλάδα για «φρικαλεότητες» κατά των Τούρκων την περίοδο της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

«Καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα μέλλον ευημερίας, με βάση τη συνεργασία, αντί να προσπαθεί να παραποιήσει τα ιστορικά γεγονότα» καταλήγει η προκλητική ανακοίνωση.

Η Τουρκία αρνείται πεισματικά ν’ αποδεχτεί την ιστορική πραγματικότητα και τα εγκλήματα που έλαβαν μέρος την περίοδο 1914-1923 στο έδαφός της. Απορρίπτει -όπως και στην περίπτωση των Αρμενίων- πως υπήρξε Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αποδίδοντάς τους χιλιάδες θανάτους σε απώλειες πολέμου που προκάλεσε η Ελλάδα, εισβάλλοντας στην Ανατολία, σε λοιμό και σε ασθένειες και χαρακτηρίζει.

Παράλληλα, κατηγορεί την Ελλάδα και τους Ποντιακούς Φορείς για διαστρέβλωση των γεγονότων για πολιτικά κίνητρα και εσωτερική κατανάλωση.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.