ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Συμμορίες Αρμενίων έσφαζαν στην Τουρκία»: Απίστευτη απάντηση Ερντογάν σε Μπάιντεν
«Συμμορίες Αρμενίων έσφαζαν στην Τουρκία»: Απίστευτη απάντηση Ερντογάν σε Μπάιντεν
(Φωτ.: skai.gr)
27 Απρ
0
Σχόλια

«Συμμορίες Αρμενίων έσφαζαν στην Τουρκία»: Απίστευτη απάντηση Ερντογάν σε Μπάιντεν

Απίστευτους ισχυρισμούς διατύπωσε ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζοντας την Τουρκία ως … θύμα αρμενικών συμμοριών και τις ΗΠΑ ως ανίδεες με την ιστορία.

Μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος Ερντογάν είπε σύμφωνα με την Daily Sabah ότι αρμενικές συμμορίες, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 150.000 με 300.000 άτομα διέπραξαν σφαγές σε τουρκικά εδάφη. Επιπλέον είπε ότι σε συνεργασία με ρωσικές δυνάμεις πολεμούσαν κατά της Τουρκίας και οι αρχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έλαβαν μέτρα προφύλαξης.

Για τους εκτοπισμένους Αρμένιους είπε ότι ακόμη και οι αμερικανικές εκθέσεις εκτιμούν ότι δεν ξεπερνούν τις 600.000 και πως ο πραγματικός αριθμός τους είναι κατά πολύ μικρότερος.

Ο Ερντογάν είπε ότι μιλά με βάση στοιχεία «σε αντίθεση με τον Μπάιντεν» και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα στα αρχεία της που σχετίζονται με τα γεγονότα του 1915. Κάλεσε μάλιστα τις αρχές των ΗΠΑ να ταξιδέψουν στην Τουρκία και να επιθεωρήσουν τα στοιχεία που αφορούν το 1915.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «καταστροφικό» τον αντίκτυπο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ και κάλεσε την Ουάσιγκτον να πάρει πίσω την απόφασή της. Πρόσθεσε ότι για τα ζητήματα αυτά αποφασίζουν οι ιστορικοί και όχι οι πολιτικοί.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.