ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική γλώσσα για πρώτη φορά
Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική γλώσσα για πρώτη φορά
(Φωτ.: YouTube.com)
21 Μαρ
0
Σχόλια

Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική γλώσσα για πρώτη φορά

Το ξεχωριστό βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση από τον Σύλλογο Διδασκόντων της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η κυρία Δημοπούλου, μέλος του Δ.Σ. των διδασκόντων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, η ιδέα γεννήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και ανήκει στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρύκοων Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συνέδραμε στην υλοποίησή της. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εργασίας από την 18μελή επιτροπή που συστήθηκε με τη συμμετοχή γλωσσολόγων, φιλολόγων, θεολόγων, αλλά και δασκάλων νοηματικής, για να μπορέσει να αποδοθεί στην ελληνική νοηματική γλώσσα το τμήμα του ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που αποτελεί τον Εθνικό μας Υμνο.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε με χορηγίες από την Τράπεζα της Ελλάδος κι εν συνεχεία —με τη συμβολή της πρώην βουλευτού Δ. Αράπογλου, που είναι και η ίδια κωφή— από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.