ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέτσας: Όλα τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου
Πέτσας: Όλα τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου
(Φωτ.: protothema.gr)
04 Ιαν
0
Σχόλια

Πέτσας: Όλα τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας τόνισε πως το Σάββατο ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Όπως εξήγησε, με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα διευκολύνονται και οι ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη. Δήλωσε δε, πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κορωνοϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για ανασχηματισμό τόνισε «νέα χρονιά νέο ξεκίνημα», αλλά σημείωσε πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός.

Σε γενικό Lockdown όλη η χώρα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου
Αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα στις έκτακτη ενημέρωσή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται.

Τι ισχύει από την Κυριακή μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου:

  • Τέλος στο click away
  • Ξανακλείνουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ
  • Δεν επιτρέπεται το κυνήγι και ψάρεμα
  • Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων στα Θεοφάνεια
  • Από τις 21:00 μέχρι 05:00 επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, με εξαίρεση εργαζομένους και μεταφορά σε φαρμακείο ή νοσοκομείο.

Γιατί αποφασίστηκε πιο σκληρό lockdown μία ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 03-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους.

Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!

Το αυστηρότερο lockdown θα ισχύσει μόνο για μία εβδομάδα καθώς στόχος είναι τη Δευτέρα 11/1 και εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση είναι να ανοίξουν τα σχολεία και μία σειρά υπηρεσίων.

Τι θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου αν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας
Στόχος της κυβέρνησης είναι στις 11 Ιανουαρίου είναι να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στις τάξεις του.

Εκτός από τα σχολεία, η κυβέρνηση στοχεύει να επαναφέρει τη λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες αυτή την εβδομάδα και τι προβλέπεται για τις 11 Ιανουαρίου
Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς, ενώ θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδα αξιολόγηση για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας
Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.