ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έφοδος της αστυνομίας στις ΦΕΠΑ (φωτο, βιντεο)
Έφοδος της αστυνομίας στις ΦΕΠΑ (φωτο, βιντεο)
(Φωτ.: news247.gr)
31 Δεκ
0
Σχόλια

Έφοδος της αστυνομίας στις ΦΕΠΑ (φωτο, βιντεο)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη, στις 06:30, αστυνομικοί των ομάδων ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Δίωξη Ναρκωτικών, στο κτίριο της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου, προχωρώντας σε συλλήψεις, ενώ εισήλθαν και σε δωμάτια.

Πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο, έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες σε δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους και χώρους που βρίσκονταν υπό κατάληψη, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επιχείρησης, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, ήταν καταγγελίες για κατειλημμένους χώρους εντός της εστίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δωμάτια των ατόμων που συνέλαβαν, πριν εκείνοι ξυπνήσουν και τους οδήγησαν στις κλούβες αφού τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ πήραν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λαπτοπ και σκληρούς δίσκους.

Ακόμη, έγινε έρευνα για ναρκωτικά στους χώρους της εστίας, με τους διαμένοντες πάντως να επισημαίνουν πως «απέναντι από την εστία έχει χρόνια τωρα τρεις πιάτσες ναρκωτικών που η Αστυνομία κάνει πως δεν έχει δει».

Στους χώρους της εστίας έχουν προκληθεί ζημιές από την αστυνομική επιχείρηση, έσπασαν τζαμαρίες σε κοινόχρηστους χώρους όπως ο χώρος των πολιτιστικών ομάδων στον 1ο όροφο, αλλά και σε δωμάτια και κατειλημμένους χώρους που πραγματοποιήθηκε η έρευνα από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10:00.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, είχε πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και κατάληψη στις φοιτητικές εστίες, με τον σύλλογο οικοτρόφων ΕΚΠΑ να ζητά την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων. Ως απάντηση, η Πρυτανεία είχε ενημερώσει —όπως και έκανε— πως θα διακόψει τις παροχές σίτισης κ.α. για όσο διαρκεί η κατάληψη, η οποία ωστόσο έχει λήξει εδώ και μερικές ημέρες (22 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα).

Ποιοι είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν στην φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ
Από την επιχείρηση στην φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ, συνελήφθησαν οκτώ άτομα τα οποία και οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι μόνο ένα άτομο έχει την ιδιότητα του φοιτητή.

Γνωστοί από την κατάληψη στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης αλλά και από την κατάληψη στο Πολυτεχνείο παραμονές της 17ης Νοέμβριου είναι οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Πρόκειται για γνωστά άτομα στον αντιεξουσιαστικό χώρο τα οποία φέρονται να είχαν κάνει κατάληψη στους συγκεκριμένους χώρους της φοιτητικής εστίας κάνοντας συνελεύσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων και μάλιστα πρόσφατη συνέλευση αφορούσε στην απέλαση ενός Γάλλου γνωστού αντιεξουσιαστή.

Συνολικά οι αρχές ερεύνησαν έξι ορόφους και 31 χώρους που ήταν υπό κατάληψη και αντίκρισαν καταστροφή και έναν σκουπιδότοπο μέσα στην φοιτητική εστία.

Σε έναν από τους χώρους εντόπισαν έναν υπολογιστή, αντιασφυξιογόνα μάσκα, καδρόνια, ενώ όλοι οι συλληφθέντες όταν μεταφέρθηκαν στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Ταυτόχρονα έκανε επιχείρηση και η Δίωξη Ναρκωτικών, που συνέλαβε δύο άτομα για μικροποσότητες ναρκωτικών. Επίσης, κανένας από τους δύο συλληφθέντες δεν έχει την ιδιότητα του φοιτητή.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.