ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 27χρονου από τη Συρία για συμμετοχή στον ISIS
Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 27χρονου από τη Συρία για συμμετοχή στον ISIS
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
20 Νοέ
0
Σχόλια

Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη 27χρονου από τη Συρία για συμμετοχή στον ISIS

Στη σύλληψη ενός 27χρονου από τη Συρία, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο 27χρονος διέμενε στην ανοιχτή δομή του Ελαιώνα και είχε ζητήσει άσυλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2020 συνέλαβε έναν 27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας στις 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχθηκε τις κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών (Ελαιώνας), όπου διέμενε, ανευρέθησαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Το 2019 έφτασαν στην Αντιτρομοκρατική πληροφορίες σχετικά με συμμετοχή του στις φρικαλεότητες του ISIS και έκτοτε ξεκίνησε η στενή παρακολούθησή του.

Η σύλληψή του έγινε την Τρίτη 17/11, μετά από έναν καυγά που ξέσπασε στην ανοικτή δομή του Ελαιώνα. Ο 27χρονος συνελήφθη στην Ομόνοια και οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης. Όπως αποκαλύφθηκε τελικά και ομολόγησε και ο ίδιος, ήταν μέλος του ISIS.

Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ο 27χρονος φαίνεται να έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες στο όνομα του ISIS το 2014 στη Συρία και μάλιστα υπάρχει και βίντεο στο οποίο απεικονίζεται να μεταφέρει αιχμάλωτους προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα κατά την απολογία του στους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ανέφεραι ότι «… Ναι εγώ είμαι αυτός που μου δείχνετε στο βίντεο, που χτυπάω και κλοτσάω αιχμαλώτους. Είναι από χωριό της Συρίας όταν είχαμε εισβάλει το 2014 που τους συγκεντρώσαμε σε ένα σημείο και αφού τους δέσαμε, αμέσως μετά τέσσερις από αυτούς που βλέπετε τους σκοτώσαμε, πυροβολώντας τους».

Απολογείται τη Δευτέρα
Την Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 27χρονος από τη Συρία που φέρεται ως τζιχαντιστής-μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

  • ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
  • άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Όπως προβλέπεται από το άρθρο 8 παρ ΣΤ´ του νέου Ποινικού Κώδικα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές μπορούν να δικάσουν τρομοκρατικές πράξεις που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή.

Ο 27χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία βρίσκεται στην Ελλάδα από τα τέλη Μαρτίου 2018 και φέρεται να έχει παραδεχθεί τα όσα του αποδίδουν οι διωκτικές αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.