ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μεγάλος Περίπατος: Aυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (φωτό)
Μεγάλος Περίπατος: Aυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (φωτό)
(Φωτ.: skai.gr)
29 Ιούν
0
Σχόλια

Μεγάλος Περίπατος: Aυτή είναι η νέα πλατεία Συντάγματος (φωτό)

Μια γεύση της «νέας πλατείας» Συντάγματος στην οδό Φιλελλήνων, είδαν το πρωί την Κυριακής οι Αθηναίοι, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Τα προγραμματισμένα έργα ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου. Μπουλντόζες και νταλίκες ξεκίνησαν τις εργασίες στην πλατεία όπου διαμορφώθηκε επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Εξαιτίας της παρέμβασης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής θα απομείνουν τρεις λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία. Ειδικά για αυτά στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως, θα δημιουργηθεί εσοχή για την στάση τους.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, στο κομμάτι από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public. Η αντιδρόμηση της Καραγιώργη Σερβίας, μαζί με το «ντόμινο» των αλλαγών που προκύπτουν αναπόφευκτα στο τετράγωνο μέχρι την Παλαιά Βουλή, είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του Μεγάλου Περιπάτου σε αυτή τη φάση.

(Φωτ.: intime/Αργύρης Τσακίρης)

«Η Αθήνα κάνει το επόμενο βήμα για το δικαίωμά της στο πράσινο, τον ελεύθερο χώρο και την ποιότητα ζωής. Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, η πλατεία αποκτά περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο και όλη η περιοχή γύρω από αυτή, γίνεται πιο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Γίνεται μέρος της πόλης που θέλουμε να την περπατήσουμε» είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.