ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εντολή Ερντογάν να συσταθεί ΜΚΟ για την διάψευση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Εντολή Ερντογάν να συσταθεί ΜΚΟ για την διάψευση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
(Φωτ.: sigmalive.com)
24 Ιούν
0
Σχόλια

Εντολή Ερντογάν να συσταθεί ΜΚΟ για την διάψευση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24 (23.06.20) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν κατά την πρόσφατη συνεδρία που είχε με το «Ανώτατο Συμβουλευτικό Συμβούλιο» στην Τουρκία στην οποία συζητήθηκε το θέμα της «λεγόμενης γενοκτονία των Αρμενίων», όπως την αποκαλούν, έδωσε εντολή να συσταθεί ένας «ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός» προκειμένου να αναπτύξει μια νέα στρατηγική και να απαντήσει στους ισχυρισμούς περί του θέματος της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σύμφωνα με την επισκόπηση του τουρκικού Τύπου από το ΓΤΠ, αφού ο πρόεδρος Έρντογαν ενημερώθηκε πρώτα από το Ανώτατο Συμβουλευτικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς τους στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έδωσε εντολή να γίνουν εργασίες για τη σύσταση ενός τέτοιου οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χουριγέτ, η πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας στρατηγικής εκ’ μέρους της Τουρκίας στο «θέμα των ισχυρισμών» για την Γενοκτονία των Αρμενίων προέκυψε μετά την κατάθεση νέας «πρότασης για το Αρμενικό ζήτημα» στο Αμερικανικό Κογκρέσο πριν τρεις μήνες, η οποία ωστόσο δεν συζητήθηκε ακόμη εξαιτίας της αναβολής της συνάντησης λόγω της πανδημίας.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε εντολή σε δύο μέλη του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου στην Τουρκία, στον Τζεμίλ Τσιτσιέκ και Σεγίτ Σερττσιελίκ να ολοκληρώσουν το συντομότερο τις εργασίες για τη σύσταση ενός οργανισμού που θα είναι υπεύθυνος να αναπτύξει μια νέα στρατηγική και επιχειρήματα στο θέμα αυτό.

Πηγή: sigmalive.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.