ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Γερμανία ρεζιλεύει την Ελλάδα — Θα αντιδράσει το Υπουργείο Εξωτερικών;
Η Γερμανία ρεζιλεύει την Ελλάδα — Θα αντιδράσει το Υπουργείο Εξωτερικών;
28 Απρ
0
Σχόλια

Η Γερμανία ρεζιλεύει την Ελλάδα — Θα αντιδράσει το Υπουργείο Εξωτερικών;

Για άλλη μια φορά η Γερμανία δίνει δείγματα των προθέσεών της αλλά και του τρόπου που βλέπει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε σχέση με την Τουρκία. Συγκεκριμένα το υπουργείο υγείας της χώρας εξέδωσε πληροφοριακό υλικό για την πανδημία στο οποίο απεικονίζει την Ελλάδα σαν μικρό παιδί που την κρατά από το χέρι η «μαμά» Τουρκία. Το υλικό αυτό ενημέρωνε τους πολίτες για τον κορωνοϊό στα αραβικά, τα κροατικά-βοσνιακά, τα σερβικά, τα κινέζικα, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά τα ελληνικά (!), ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, τα πολωνικά, τα ρουμανικά, τα ρωσικά, τα ισπανικά και φυσικά στα τουρκικά.

Εν ολίγοις μας έχουν κάνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο!!!

Μετά από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν το γερμανικό υπουργείο υγείας αναγκάσθηκε να αποσύρει άμεσα το σκίτσο όμως το μήνυμα έχει ήδη σταλεί. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για μια ατυχή ενέργεια αλλά για μια στοχευμένη επίθεση κατά της χώρας μας. Το ΥΠΕΞ οφείλει να στείλει ηχηρό μήνυμα στην Γερμανία αλλά και στην προστατευόμενη της, την Τουρκία, καλώντας άμεσα τους πρέσβεις των δύο χωρών να δώσουν εξηγήσεις, να τους καταστήσουν σαφές ότι η ανοχή της Ελλάδας έχει όρια ενώ παρόμοιες συμπεριφορές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την πολυσυζητημένη και αμφιλεγόμενη ενότητα της ΕΕ. Τακτικές «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι» πρέπει να απορρίπτονται με αμεσότητα και αυστηρότητα. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια της χώρας και των πολιτών της τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης…

Νικολέτα Διαμαντάκου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.