ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Περιορισμός κυκλοφορίας: 4,8 εκατ. μηνύματα στάλθηκαν στο 13033 για έξοδο το Σαββατοκύριακο
Περιορισμός κυκλοφορίας: 4,8 εκατ. μηνύματα στάλθηκαν στο 13033 για έξοδο το Σαββατοκύριακο
(Φωτ.: in.gr)
13 Απρ
0
Σχόλια

Περιορισμός κυκλοφορίας: 4,8 εκατ. μηνύματα στάλθηκαν στο 13033 για έξοδο το Σαββατοκύριακο

«Μετάλλαξη» στις συνήθειες των πολιτών, που δεν περνά απαρατήρητη από τους επιτελείς των συναρμόδιων υπουργείων, προκάλεσε η καλοκαιρία, «παρενέργεια» που αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση των SMS που απεστάλησαν στο 13033 το τρίτο Σαββατοκύριακο ελέγχου των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το διήμερο που πέρασε εστάλησαν κατά 20% περισσότερα γραπτά μηνύματα για «ελεύθερη» κυκλοφορία προς τις εγκεκριμένες -με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)- τοποθεσίες σε σχέση με τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Σε απόλυτους αριθμούς, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 2,4 εκατ. SMS την ημέρα έναντι 2 εκατ. SMS που αποστέλλονταν σε καθημερινή βάση.

Πάντως, παρά το «ρεκόρ» στα γραπτά μηνύματα, ο αριθμός εκείνων που δεν αντιστάθηκαν στις υψηλές θερμοκρασίες και δήλωσαν «εξοδούχοι» είναι ακόμα μεγαλύτερος αυτό το Σαββατοκύριακο, αν συνυπολογιστούν και τα «φύλλα πορείας» που έχουν κατεβάσει από την ειδική διαδικτυακή πύλη που έχει δημιουργηθεί για τις μετακινήσεις, forma.gov.gr.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι πολίτες έχουν… προμηθευτεί πάνω από 3 εκατ. βεβαιώσεις τύπου Α και Β, ενώ δεν καταγράφεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους, καθώς εφόσον τις κατεβάζουν στους υπολογιστές τους και τις εκτυπώνουν, δεν υπάρχει λόγος να ξαναεπισκεφθούν το forma.gov.gr.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της οδού Φραγκούδη, τα ανωτέρω στοιχεία και κυρίως η καθημερινή αύξηση στο ποσοστό των έγκυρων μηνυμάτων, δείχνουν πως οι πολίτες έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την αποστολή SMS στο 13033, η οποία μάλιστα δεν έχει χρέωση.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά την αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο, τόσο λόγω της καλοκαιρίας όσο και των επισκέψεων σε σούπερ μάρκετ, τα οποία ήταν ανοιχτά και την Κυριακή για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες εν όψει Πάσχα, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα μέτρα, έχει προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητα και στις εξόδους του ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.