ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καταγγελία φοιτητών ΦΕΠΑ: «Φοιτήτρια βρέθηκε σε ξενοδοχείο με κοριούς»
Καταγγελία φοιτητών ΦΕΠΑ: «Φοιτήτρια βρέθηκε σε ξενοδοχείο με κοριούς»
{Φωτ.: foititikanea.gr)
07 Απρ
0
Σχόλια

Καταγγελία φοιτητών ΦΕΠΑ: «Φοιτήτρια βρέθηκε σε ξενοδοχείο με κοριούς»

Σε καταγγελία προς το ξενοδοχείο «Ελληνίς», το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας προχώρησε ο Σύλλογος Οικότροφων των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), καθώς μια φοιτήτρια που βρέθηκε σε ξενοδοχείο κατόπιν του σχετικού μέτρου για το κλείσιμο των εστιών, αντίκρυσε έντομα και άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Ο σύλλογος οικότροφων ζητά να ακυρωθεί το σχετικό μέτρο και οι φοιτητές να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Αναλυτικά η καταγγελία Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑ
«Καταγγέλλουμε το ξενοδοχείο Ελληνίς, το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο για αυτήν την κατάσταση που σύμφωνα με χθεσινές φωτογραφίες αναγκάζεται να βιώσει φοιτήτρια της ΦΕΠΑ! Πιο συγκεκριμένα, η κοπέλα είχε τρομοκρατηθεί για πιθανή εκκένωση της εστίας και είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από αυτήν υπό τον φόβο να μη μείνει άστεγη. Τελικά αυτό που αντίκρισε ήταν κοριοί κάτω από το κρεβάτι της! Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από το ξενοδοχείο της είπαν πως θα γίνει απολύμανση αύριο στο συγκεκριμένο δωμάτιο και πως μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο!

Τα ξενοδοχεία, λοιπόν, που έδωσαν σε φοιτητές, τους οποίους αρχικά είχαν τρομοκρατήσει, έχουν έντομα και μάλιστα επικίνδυνα για την υγεία τους. Δυστυχώς, αυτές είναι οι συνθήκες στα ξενοδοχεία που στεγάζονται οικότροφοι. Αυτές είναι οι παροχές προς τους φοιτητές για μια ακόμα φορά που εμπλέκεται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Και όλη αυτή η κατάσταση περί πιθανής εκκένωσης των εστιών έχει δώσει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να αξιοποιήσουν κονδύλι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες τους.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ΦΕΚ.

Να νομιμοποιηθεί η διαμονή όλων των οικοτρόφων και να επιστρέψουν με ασφάλεια όλοι/ες οι οικότροφοι που αναγκάστηκαν να φύγουν προσωρινά για τα ξενοδοχεία.

Να δοθεί για τις ανάγκες των οικοτρόφων (σίτιση, θέρμανση, καθαριότητα κτλ) το κονδύλι των 312 χιλιάδων ευρώ που κόπηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κερδοφορία των ξενοδόχων.»

Καταγγελία Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑΚαταγγέλλουμε το ξενοδοχείο Ελληνίς, το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο για αυτήν την…

Gepostet von Granma Αν.αρ.πα am Sonntag, 5. April 2020

Όλα τα άτομα που μένουν στις ΦΕΠΑ βροντοφωνάζουν «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑ».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.