ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαφορετική 25η Μαρτίου λόγω κορωνοϊού: Αεροπλάνα θα στείλουν μήνυμα ενότητας
Διαφορετική 25η Μαρτίου λόγω κορωνοϊού: Αεροπλάνα θα στείλουν μήνυμα ενότητας
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
25 Μαρ
0
Σχόλια

Διαφορετική 25η Μαρτίου λόγω κορωνοϊού: Αεροπλάνα θα στείλουν μήνυμα ενότητας

Χωρίς παρελάσεις και με λιτές εκδηλώσεις θα τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η απόφαση να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες πριν από δύο εβδομάδες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης —με την έξαρση του κορωνοϊού— σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάλεσε τις Αρχές και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία. Ματαιώθηκαν επίσης όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς .

Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα καταθέσουν Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκης
Κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στις 11:00, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει και μήνυμα για την εθνική επέτειο, όπως γνωστοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι στο χθεσινό της διάγγελμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ». Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη” σημείωσε η ΠτΔ αναφέροντας ότι φέτος δεν θα γίνουν παρελάσεις καθώς η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορωνοϊού”.

Επέτειος 25ης Μαρτίου: Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διελεύσεις από μαχητικά
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από: – Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι, – Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο, – Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο. Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Θεοδωρικάκος: Παρελάσεις δεν θα γίνουν, αλλά ας βάλουμε όλοι στο μπαλκόνι μια σημαία για την 25η Μαρτίου
Στο γεγονός ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος διευκρινίζοντας πως δε θα γίνουν παρελάσεις ούτε δοξολογίες, ωστόσο συνέστησε στους πολίτες να τοποθετήσουν μια σημαία στα μπαλκόνια τους ως σύμβολο της ενότητας, της αγάπης για την πατρίδα και της αλληλεγγύης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.