ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες για τον κορωνοϊό και ηχηρό μήνυμα στην Εκκλησία
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες για τον κορωνοϊό και ηχηρό μήνυμα στην Εκκλησία
12 Μαρ
0
Σχόλια

Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες για τον κορωνοϊό και ηχηρό μήνυμα στην Εκκλησία

Καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έλαβε πλέον διαστάσεις πανδημίας, μολύνοντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους και σκοτώνοντας εκατοντάδες σε κάθε μεριά του πλανήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, ζήτησε από τον καθένα στη χώρα να συμβάλλει με την προστασία του εαυτού του και των δικών του, σε αυτήν την υπέρτατη μάχη.

«Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, κάνοντας μία περίληψη των αυστηρών προληπτικών μέτρων που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση (κλείσιμο όλων των σχολείων, πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας, επιπλέον κρεβάτια σε ΜΕΘ, αξιοποίηση ιδιωτικών κλινικών). «Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μητσοτάκης έκανε έκκληση για προστασία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, συμβουλεύοντάς τους να μείνουν στο σπίτι τους. Ως προς τις οικονομικές συνέπειες του κοροναϊού, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται.

Τέλος, τοποθετήθηκε και για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τη Θεία Κοινωνία και την Εκκλησία, λέγοντας ξεκάθαρα ότι «τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, από το σπίτι».

Πηγή: tanea.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.