ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κρήτη: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο γιατρός που ασελγούσε επί σειρά ετών σε ανήλικο
Κρήτη: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο γιατρός που ασελγούσε επί σειρά ετών σε ανήλικο
(Φωτ.: mononews.gr)
05 Φεβ
0
Σχόλια

Κρήτη: Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο γιατρός που ασελγούσε επί σειρά ετών σε ανήλικο

Ειδικευόμενος γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης καταδικάστηκε από τριμελές εφετείο πλημμελημάτων για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος του ανήλικου παιδιού της πρώην συζύγου του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούνιο όταν και η πρώην σύζυγος του είχε καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η δίκη της υπόθεσης άρχισε τον Ιούνιο του 2019 με τον γιατρό να κρίνεται, ομόφωνα, ένοχος για τις κατηγορίες βιασμού ανηλίκου, αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια με αποτέλεσμα να του επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 16 χρόνων.

Ο γιατρός επέμενε για την αθωότητά του, ωστόσο καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων.

Μετά την απόφαση αυτή, η διοίκηση της 7ης υγειονομικής περιφέρειας και η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησαν στην αναστολή καθηκόντων του ειδικευόμενου γιατρού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η διοικήτρια της υγειονομικής περιφέρειας ζήτησε από τον διοικητή του δημόσιου νοσοομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

«Ως εκ τούτου ο διοικητής του νοσοκομείου έθεσε σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.