ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ραγδαία η εξάπλωση του κοροναϊού! Συναγερμός στο Πεκίνο! Η British Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς Κίνα
Ραγδαία η εξάπλωση του κοροναϊού! Συναγερμός στο Πεκίνο! Η British Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς Κίνα
(Φωτ.: lifo.gr)
30 Ιαν
0
Σχόλια

Ραγδαία η εξάπλωση του κοροναϊού! Συναγερμός στο Πεκίνο! Η British Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς Κίνα

Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ηπειρωτική Κίνα, έπειτα από την προειδοποίηση του Λονδίνου κατά των μη απαραίτητων επισκέψεων στη χώρα, εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κοροναϊό. Καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και για τον Φεβρουάριο.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η προτεραιότητά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email ο εθνικός αερομεταφορέας της Βρετανίας.

Και στην Ρωσία, ο νέος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ζήτησε από την υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών να καταρτίσει και να παρουσιάσει στην κυβέρνηση ένα εθνικό σχέδιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. Στη Ρωσία δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου αυτού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα, όμως η χώρα έχει απευθείας πτήσεις με πολλές κινεζικές πόλεις και αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει πέρυσι ότι αναμένουν ότι φέτος περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Κινέζους θα επισκεφθούν τη χώρα.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Ural Airlines, που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Μόναχο, το Παρίσι και τη Ρώμη, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. «Εξαιτίας της επιδημίας στην Κίνα η Ural Airlines αναγκάζεται να αναστείλει μια σειρά πτήσεων ως το τέλος του χειμώνα», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ίδια, τις πτήσεις της προς την Ευρώπη «παραδοσιακά χρησιμοποιούν μεγάλες ομάδες τουριστών από την Κίνα». Οι Κινέζοι τουρίστες χρησιμοποιούν μαζικά τα ρωσικά αεροδρόμια ως διαμετακομιστικούς σταθμούς για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού δεν έχει επισήμως καταγραφεί στη Ρωσία, η οποία διαθέτει 4.250 χιλιόμετρα χερσαία σύνορα με την Κίνα, ενώ στη χώρα ζουν πολλοί Κινέζοι.

Ρωσία και Κίνα προσπαθούν να φτιάξουν εμβόλιο
Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού και το Πεκίνο έχει παραδώσει το γονιδίωμα του ιού στη Μόσχα, ανέφερε σήμερα το ρωσικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας. «Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το προξενείο.

Με απίστευτη ταχύτητα η ανέγερση των 2 νοσοκομείων στην Γουχάν
Την ίδια ώρα με απίστευτους ρυθμούς συνεχίζεται η ανέγερση νέων νοσοκομείων στα οποία θα μεταφέρονται αποκλειστικά όσοι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Τα νοσοκομεία θα είναι έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ ενώ ακόμα ένα νοσοκομείο που είχε φτιαχτεί για να αντιμετωπιστεί πριν από χρόνια ο SARS ανοίγει και πάλι.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αυστραλία άρχισαν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των πολιτών τους από την Κίνα υπό τον φόβο ότι έχουν ή μπορεί να προσβληθούν από τον κοροναϊό. Το αεροπλάνο με αμερικανούς πολίτες για παράδειγμα τους μετέφερε στην Αλάσκα όπου προφανώς θα υποβληθούν σε εξετάσεις και ίσως μπουν σε καραντίνα. Επίσης, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να μεταφέρει όσους απομακρύνει από την Κίνα στο νησί των Χριστουγέννων και να τους βάζει σε καραντίνα για 15 ημέρες.

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.