ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αστυνομικός χτύπησε παιδί στο Μενίδι: Σάλος μετά το βίντεο — ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ
Αστυνομικός χτύπησε παιδί στο Μενίδι: Σάλος μετά το βίντεο — ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ
(Φωτ.: protothema.gr)
27 Ιαν
0
Σχόλια

Αστυνομικός χτύπησε παιδί στο Μενίδι: Σάλος μετά το βίντεο — ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από το Μενίδι, που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά ένα ανήλικο αγόρι το απόγευμα του Σαββάτου. Μετά την έκταση που πήρε αρχικά στα social media το υλικό, η ΕΛΑΣ εξέδωσε σήμερα επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός.

Στα πλάνα του βίντεο, τέσσερις αστυνομικοί πάνω σε δύο μηχανές στρίβουν σε ένα στενό, όπου στην μέση του δρόμου περπατούν δύο παιδιά. Οι ένστολοι κατεβαίνουν. Δύο από αυτούς μιλούν στα παιδιά ενώ οι υπόλοιποι ερευνούν τον γύρω χώρο. Η κάμερα καταγράφει μόνο την εικόνα χωρίς ήχο. Ξαφνικά, ένας αστυνομικός χτυπά με δύναμη το παιδί πάνω από τον λαιμό και αρχίζει να κατευθύνεται προς τον άλλον ανήλικο. Κάποιος άλλος αστυνομικός φαίνεται να συζητά με το παιδί, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 11 ετών. Ένα λευκό αυτοκίνητο στρίβει στο στενό. Οι αστυνομικοί ανεβαίνουν στα οχήματά τους και αποχωρούν.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει πως «έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Με Απόφαση του αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Ο πατέρας του παιδιού, δηλώνει πως ο 11χρονος είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μιλώντας στον ιστότοπο Newsit.gr, γνωστοποίησε πως έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού. «Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι η υγεία του παιδιού μου. Είμαστε στο νοσοκομείο κάνουμε ακτινογραφίες, αξονική, το παρακολουθεί ψυχολόγος είναι χάλια. Είναι ταραγμένο υπερβολικά, το πονάει ο αυχένας του από την τόσο δυνατή σφαλιάρα που έφαγε. Δεν αισθάνεται καλά, έχει χάσει το ύπνο του και βλέπει εφιάλτες. Έχω κινηθεί εναντίον του και έχω καταθέσει μήνυση».

Όπως λέει, ο 11χρονος είχε φύγει από το σπίτι του, όταν βρέθηκε μπροστά στους αστυνομικούς: «Την ώρα που έφευγε από το σπίτι μας τον πλησίασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι του φωνάζανε και τον βρίζανε. Τότε ο γιος μου τους πλησίασε και τον ρώτησε “Γιατί με βρίζεις κύριε αστυνόμε;” Τότε εκείνος θεώρησε σωστό όπως φαίνεται και στο βίντεο να το χτυπήσει». «Φοβάμαι ότι ο αστυνομικός έχει ψυχολογικά θέματα, να του κάνουν εξετάσεις. Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε ο διοικητής της αστυνομίας είπε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει απασχολήσει και παλαιότερα την υπηρεσία του με παρόμοια συμπεριφορά».

Καταδίκη από τον Χρυσοχοΐδη
Μετά τον σάλο που προκάλεσε βίντεο, στο οποίο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ χτυπά ένα παιδί στο Μενίδι, ο υπουργός προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντέδρασε με ανάρτησή του στο Twitter. «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου. Στην ανάρτησή του, o Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Πηγή: lifo.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.