ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αθήνα, που... είχε ξανασυλληφεί άλλες 100 φορές
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αθήνα, που… είχε ξανασυλληφεί άλλες 100 φορές
(Φωτ.: Δημήτρης Αλεξούδης / ΑΠΕ - ΜΠΕ)
22 Ιαν
0
Σχόλια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αθήνα, που… είχε ξανασυλληφεί άλλες 100 φορές

Εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που διέπραττε συστηματικά ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής. Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα τμήματα ασφαλείας Ακροπόλεως και Καλλιθέας και τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι 6 συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης διέπραττε ληστείες και κλοπές από διερχόμενους πολίτες και τουρίστες καθώς και σταθμευμένα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και προσωπικά αντικείμενα αξιοσημείωτης χρηματικής αξίας.

Δρούσαν συστηματικά, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με μεγαλύτερη συχνότητα στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα και τις περιοχές της Ομονοίας, της Ακρόπολης, του Νέου Κόσμου και της Κυψέλης. Παράλληλα η δράση τους έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές, όπως στο Παγκράτι, το Χαλάνδρι και τον Άγιο Δημήτριο.

Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές από οχήματα, 21 κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από διερχόμενους, 3 κλοπές από γραφεία και οικίες, καθώς και 2 ληστείες σε πεζούς. Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν καθημερινά και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ως «καβάτζα» δωμάτια ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης. Σημειώνεται ότι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για συναφή ποινικά αδικήματα και μάλιστα συνολικά έχουν συλληφθεί ή έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος τους, πάνω από 100 φορές. Κατά τις συλλήψεις τους δήλωναν στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές ψευδή στοιχεία ταυτότητας και διαμονής, για να δυσκολεύουν τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους. Έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας στερούμενοι παντελώς των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και νομιμοποιητικών εγγράφων για την εδώ παραμονή τους.

Φαίνεται ότι δεν εργάζονται, έχοντας ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού τη διάπραξη ληστειών και κλοπών και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 961 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 140 γραμμάρια κάνναβης σε 92 αυτοσχέδιες συσκευασίες, ζυγαριά ακριβείας και τρίφτης κάνναβης, αεροβόλο-ρέπλικα πιστόλι και 4 σουγιάδες, 18 πορτοφόλια και 18 κινητά τηλέφωνα, 15 τσάντες πλάτης ή ώμου, 13 ζευγάρια γυαλιά, 3 ρολόγια χειρός, 2 φωτογραφικές μηχανές, 2 ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών,
πλήθος κοσμημάτων, 250 ευρώ και χρηματικά ποσά αλλοδαπών χωρών, πλήθος διακηρυκτικών εργαλείων και 2 ηλεκτρονικά χειριστήρια απενεργοποίησης συναγερμού.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνεχίζονται οι έρευνες για τη διακρίβωση όλου του εύρους της εγκληματικής τους δράσης. Επιπλέον, από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν 9 ακόμη αλλοδαποί, μέλη άλλης συμμορίας, που διέπραττε ομοίως συστηματικά κλοπές και ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.