ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κουκάκι: Ποινικές διώξεις για 6 πλημμελήματα στους 20 συλληφθέντες της κατάληψης
Κουκάκι: Ποινικές διώξεις για 6 πλημμελήματα στους 20 συλληφθέντες της κατάληψης
(Φωτ.: protothema.gr)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Κουκάκι: Ποινικές διώξεις για 6 πλημμελήματα στους 20 συλληφθέντες της κατάληψης

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 6 πλημμελήματα στους 20 από τους 21 συλληφθέντες της χθεσινής διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στις καταλήψεις της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματιστήκαν δύο δικογραφίες.

Η πρώτη δίωξη ασκήθηκε κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και βίας κατά αστυνομικών οργάνων. Η δεύτερη δίωξη ασκήθηκε για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθεια. Πάντως, η ανήλικη 17 ετών αφέθηκε ελεύθερη, ενώ στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπεμφθήκαν να δικαστούν σήμερα και οι 20.

Οι συλληφθέντες κατά την έξοδο τους φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων. Κατά τη μεταγωγή τους στην Εισαγγελία επικράτησε ένταση έξω από την πρώην Σχολή Ευελπίδων, όταν οι περίπου 50 συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, τους πέταξαν πέτρες, πλαστικά μπουκάλια, καφέδες, αλλά και πλαστικές καρέκλες από τις καφετέριες της απέναντι πλατείας. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, ενώ προχώρησαν σε 4 προσαγωγές και 2 συλλήψεις. Την ίδια στιγμή, φιλικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων πέταξε στα τηλεοπτικά συνεργεία μια σακούλα που περιείχε ρούχα. Στην συνέχεια ο κύριος όγκος των συγκεντρωθέντων αποχώρησε, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.