ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά
Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά
(Φωτ.: intime/ Γιώργος Ζάχος)
07 Ιαν
0
Σχόλια

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά

Χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου Σεραφείμ και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε χθες το πρωί με κάθε λαμπρότητα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, η πανηγυρική θεία λειτουργία των Θεοφανείων και η τελετή αγιασμού των υδάτων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απελευθέρωσε τρία λευκά περιστέρια που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Πειραιά για τον αγιασμό των υδάτων και συγκεκριμένα στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνας Πειραιώς.

Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων Υποβρυχίων Καταστροφών, απόστρατοι και εν ενεργεία, βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του μετά το πέρα της τελετής, είπε ότι θα πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά στις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Τόνισε ότι «το 2020 μπορεί και πρέπει να είναι έτος ανάπτυξης για όλους, έτος μεταρρυθμίσεων, αποκατάστασης της μεσαίας τάξης και της κοινωνικής συνοχής». Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχήθηκε στους ναυτικούς της πατρίδας μας να ταξιδεύουν σε ήρεμες θάλασσες και διαβεβαίωσε ότι «γίνονται όσα πρέπει ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους και στις οικογένειές τους όσοι κρατούνται παράνομα».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε χρόνια πολλά και θεία φώτιση και πρόσθεσε: «Αυτή η ημέρα να είναι μέρα της επανεκίνησης για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την υγεία όλων».

Πηγή: cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.