ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καιρός: Ξεκινάει σήμερα η «Διδώ»
Καιρός: Ξεκινάει σήμερα η «Διδώ»
(Φωτ.: protothema.gr)
09 Δεκ
0
Σχόλια

Καιρός: Ξεκινάει σήμερα η «Διδώ»

Πολλή προσοχή θα πρέπει να δείξουν όλοι οι πολίτες μέχρι την Τετάρτη το βράδυ καθώς από σήμερα θα επηρεάσει την χώρα η κακοκαιρία «Διδώ» όπως ονομάστηκε το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά.

Με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους τοπικά θυελλώδεις ανέμους η «Διδώ» θα χτυπήσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα πριν να επεκταθεί προς τα ανατολικότερα.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται έως το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με το meteo.gr το περισσότερο νερό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να πέσει στα νόσια του νοτιου Ιονίου και την βορειοδυτική Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τη Μαγνησία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίοιυ, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε χάρτη:

 

Ο Γιάννης Καλλιάνος από την πλευρά του εκτιμά ότι θα είναι αρκετά μεγάλος ο όγκος του νερού που θα επηρεάσει την περιοχή της Θεσσαλίας την Τετάρτη και γι’ αυτό εκεί όπως λέει «χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα».

Όσον αφορά τα χιόνια η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι λόγω της μικρής σχετικά πτώσης της θερμοκρασίας, δεν θα κατέβουν οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα όπως πριν λίγες ημέρες. Θα χιονίσει όμως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Η Αττική
Κατά διαστήματα θα βρέχει το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη και στην Αττική όπου είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. «Ο καιρός θα είναι βροχερός και απαραίτητο αξεσουάρ θα είναι η ομπρέλα μας. Δεν θα βρέχει συνεχόμενα και ισχυρά. Θα βρέχει όμως με εξάρσεις και υφέσεις για τουλάχιστον δύο ημέρες (Τρίτη και Τετάρτη)» σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.