ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κατάληψης δίπλα από την ΑΣΟΕΕ
Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κατάληψης δίπλα από την ΑΣΟΕΕ
(Φωτ.: protothema.gr)
02 Νοέ
0
Σχόλια

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκκένωση κατάληψης δίπλα από την ΑΣΟΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου που βρίσκεται υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ στο Πεδίον του Άρεως. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο κτίριο, εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν τους χώρους του κτιρίου, το οποίο πρόκειται σε λίγο να σφραγιστεί.

Ήδη, έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και, είχε καταληφθεί εδώ και χρόνια από άτομα του «αντεξουσιαστικού» χώρου. Έχει αποκλειστεί το σημείο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συγκεκριμένη κατάληψη μετέχουν άτομα που έχουν σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τους αντιεξουσιαστές λίγο μετά τις δέκα το πρωί χτύπησαν πανεπιστημιακό, και συγκεκριμένα τον κοσμήτορα της ΑΣΟΕΕ.

Αντιεξουσιαστές έκαναν έκκληση μέσω του indymedia για συγκέντρωση στην Πατησίων, υποστηρίζοντας ότι εντός του υπό κατάληψη κτιρίου που ονομάζεται κατάληψη Βανκούβερ βρίσκονται μόνο … σκύλοι και γάτες, ενώ ακινητοποίησαν το φορτηγό του δήμου Αθηναίων που είχε προσεγγίσει στο σημείο για να μεταφέρει τσιμεντόλιθους, προκειμένου να σφραγισθεί το κτίριο. Γράφουν, ειδικότερα: «Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Ζητάμε κόσμο στο να συγκεντρωθεί στο σημείο για αλληλεγγύη και στήριξη της κατάληψης. Νεότερη ενημέρωση: Αυτή τη στιγμή ο αλληλέγγυος κόσμος είναι συγκεντρωμένος επί της Πατησίων. Υπάρχουν 6 γάτες και σκύλοι μέσα στην κατάληψη και οι μπάτσοι αρνούνται να μας επιτρέψουν να τα πάρουμε, με την αιτιολογία ότι θα τα δώσουν στο δήμο! Συντελείται αυτή τη στιγμή κακοποίηση, γιατί τα ζώα είναι τόση ώρα χωρίς φροντίδα και πανικοβλημένα».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.