ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους — Σήμερα οι βάσεις
Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους — Σήμερα οι βάσεις
(Φωτ.: protothema.gr)
27 Αυγ
0
Σχόλια

Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους — Σήμερα οι βάσεις

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς, σήμερα Τρίτη, λίγο μετά τις 11:00, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι εφέτος θα εισαχθούν συνολικά 79.631 υποψήφιοι, όλοι σε πανεπιστήμια, ενώ υπάρχουν και περίπου 100 νέα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr, η οποία ήδη είναι έτοιμη, πληκτρολογώντας:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν οι καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.