ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην 6η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ η Ελλάδα!
Στην 6η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ η Ελλάδα!
29 Ιούν
0
Σχόλια

Στην 6η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ η Ελλάδα!

ΗΕλλάδα είχε μια πετυχημένη παρουσία στην 18η μεγάλη διοργάνωση που έλαβε μέρος, καταφέρνοντας να διατηρηθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και να έχει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Η Εθνική μας στον 3ο και πιο δύσκολο όμιλο βάσει κλήρωσης με τρεις παγκόσμιες πρωταθλήτριες (Ελλάδα, Βραζιλία, Νορβηγία και ΗΠΑ) κατάφερε να πάρει τη 2η θέση και ουσιαστικά να αφήσει εκτός προημιτελικών τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Νορβηγία, ενώ έχασε στο νήμα από τη Βραζιλία.

Στη Β’ φάση ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Δανία, η οποία έφτασε έως τον τελικό και εξασφάλισε την πρόκριση στην οχτάδα με νίκη επί των Φιλιππίνων. Στα προημιτελικά βρέθηκε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία την οποία κόντραρε στα ίσια χάνοντας οριακά και τα δύο σετ. Παρά την απογοήτευση μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να κερδίσει την Ολλανδία για τις θέσεις 5-8, εξασφαλίζοντας την 6αδα, ενώ σήμερα στο τελευταίο της παιχνίδι έχασε από τη Γερμανία, κυρίως λόγω της απώλειας του 1ου σετ στην εκπνοή.

Η Ελλάδα είχε τις περισσότερες επιθέσεις (294) του τουρνουά με μ.ο. 32,60 και τα περισσότερα εναέρια γκολ (49) με μ.ο. 5,40 και τα περισσότερα γκολ από τα 6 μέτρα με 35 και μ.ο. 3,80 και από το ένα τέρμα στο άλλο (6).
Η Έλενα Κερλίδη με 111 πόντους και μ.ο. 12,33 ήταν 4η σκόρερ της διοργάνωσης, η Ελίνα Τροχίδου ήταν 6η σε ασιστ(24), ενώ ήταν η δεύτερη σε κερδισμένους αποκλεισμούς (5).
Επίσης η specialist της Ελλάδας ήταν 4η στη συνολική αξιολόγηση ΜVP με 127,39 πόντους με 76% στα σουτ (41/54) και η Κερλίδη 7η με 117,90 πόντους και 66& στα σουτ (58/88).
Η Εμμανουέλα Τσικνάκη ήταν επίσης 4η σε αποκρούσεις (16/52) με ποσοστό 31%, ενώ η Μάγδα Κεπεσίδου ήταν 8η σε συνολικές επεμβάσεις (39/189) με 21%

«Η Εθνική Γυναικών Beach Handball έχει κερδίσει το σεβασμό όλων»
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Beach Handball και μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Κρανιώτης δήλωσε:
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τις προπονήτριες για την 6η θέση στον κόσμο. Η Εθνική μας ομάδα εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, το άθλημα και την Ομοσπονδία. Αυτή η ομάδα έχει κερδίσει το σεβασμό όλων και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα σωματεία που διέθεσαν τις αθλήτριες, αλλά και τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του Beach Handball. Είναι μια ευκαιρία και ενόψει της έναρξης του 27ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα και της συμφωνίας με την ΕΡΤ για ζωντανή μετάδοση όλων των τελικών, το άθλημα να κάνει μια επανεκκίνηση σε επίπεδο ανδρών- γυναικών και ανάπτυξης. Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για αυτό το άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες, Εκ μέρους όλης της αποστολής θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά στον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή».

«Θετικό πρόσημο, μπορούσαμε και ψηλότερα»
Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη σχολίασε:
«Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε για εμάς με θετικό πρόσημο, αφού η 6η θέση στον κόσμο είναι τιμητική και φυσικά επιβεβαιώνει ότι παραμένουμε στην ελίτ και για μια ακόμα φορά εκπροσωπήσαμε επάξια τη χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι η Εθνική γυναικών μπιτς χαντμπολ είναι από τις λίγες εθνικές ομάδες ομαδικών αθλημάτων που σταθερά προσφέρουν διακρίσεις στην Ελλάδα. Από κει και πέρα το τουρνουά μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση γιατί στις λεπτομέρειες καταφέραμε να διεκδικήσαμε ένα μετάλλιο που ήταν μέσα στις δυνατότητες της ομάδας. Αυτό το παγκόσμιο μας αφήνει μια παρακαταθήκη ενόψει της επόμενης σεζόν που ακολουθούν τόσο το EURO 2027, όσο και οι 4οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες. Κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχηθώ περαστικά στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Γκαντή».

Πηγή: handball.org.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.